Arguvan'dan Kısa Kısa

Malatya'nın Arguvan ilçesinde kömür yardımlarının dağıtılmasına devam ediliyor.

Arguvan Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında dosyası bulunan 800 aileye, 800 ton kömür dağıttıklarını belirterek, "Dağıtımın tamamlanmasından sonra listede adı olmayan ancak ihtiyaç sahibi olduğunu değerlendirdiğimiz vatandaşların da taleplerini alacağız. İlçede maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın devletin tüm imkanlarından faydalanmasını sağlayacağız. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmedik, etmeyeceğiz" dedi.

- Arguvanlı öğrenciler Fenerbahçe-Royal Halı Gaziantep maçını izledi

Arguvanlı öğrenciler, Spor Toto Basketbol Ligi'nin 13. haftasında oynanan Fenerbahçe-Royal Halı Gaziantep karşılaşmasını izledi.

Arguvan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ataşehir Belediyesi, Ülker Sports Arena ve Çevre Koruma ve Ambalaj Atıklarını Değerlendirme Vakfının (ÇEVKO) işbirliğiyle yürütülen ve Fenerbahçe Spor Kulübünün de katkı sunduğu Yeşil Pota Temiz Doğa Projesi kapsamında Arguvanlı ortaokul öğrencileri için İstanbul gezisi düzenlendi.

Genç nesillere çevre bilinci ve basketbol sevgisi kazandırmak amacıyla hayata geçirilen projeye, Arguvan Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de destek oldu.

Arguvan Atmalılar Ortaokulundan en çok geri dönüşümlü atık toplayan 12 öğrenciyle 2 öğretmen, uçakla İstanbul'a götürüldü.

Çocuklar, proje kapsamında Topkapı Sarayı'nı gezdi, daha sonra Sapphire Seyir Terası'ndan İstanbul'u izledi, Sky Ride İstanbul simülasyonu deneyimi yaşadı. Ardından da İstanbul Akvaryum'u gezdiler.

Arguvanlı öğrenciler, 2 gün süren etkinlik kapsamında "Gripin" adlı müzik grubuyla kahvaltıda buluştu.

Ataşehir Belediyesince çocuklara tablet bilgisayar verildi.

Öğrenciler, Ülker Sports Arena'da Fenerbahçe-Royal Halı Gaziantep maçını izlediler.

Çevre kitapları, çanta ve tişört hediye edilen öğrencilerle öğretmenleri, etkinliklerin ardından Malatya'ya döndü.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile