İlçe meydanında gerçekleştirilen eğitime Malatya Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Toprak A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kılıç, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ve Arguvan Ziraat Odası Başkanı Turan Aslantürk ve çiftçiler katıldı.
Eğitimde konuşan Selvi, Arguvan'ın kendileri için önemli bir ilçe olduğunu söyledi.
Göreve başladığı ilk yıllarda Arguvan'daki arazilerin neden boş olduğunu sorduğunu anlatan Selvi, 'Aslında ekiciler olduğu sürece vatandaşlarımızın mutlaka kar edeceğini düşünüyoruz. Bu arazilerde ekimler yapılabilir diye düşünüyorum. Bu aşamada Arguvan Ziraat Odası Başkanımız Aslantürk'e de teşekkür ederim' dedi
Toprak A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kılıç da bu tür organizasyonları ziraat odaları yaptığı zaman daha çok çiftçiye ulaşılabildiğini belirterek, 'Bu proje Arguvan için önemli' dedi.
Belediye Başkanı Kızıldaş, tarımda alternatifler konusunda yerel yönetim olarak gerekli desteği vereceklerini söyledi. Arguvan'da geçim kaynağı olarak en başta tarım geldiğini anımsatan Kızıldaş, 'Ziraat Odasının başarılı çalışmaları sonucunda İl Tarım Müdürlüğümüz ve diğer yetkili firmanın desteği ile bizlerde yerel yönetim olarak artık Arguvan’da alternatif ürünlerin denenmesi gerektiğinin düşündüğümüzü ilettik. Bu konuda da gerekli çalışmaları yapılıyor. Umuyorum ki örnek bir çalışma olur ve bundan sonrada çiftçilerimiz de alternatif ürünleri denemekten korkmaz ve kaçınmazlar. Yeni yeni ürünleri denerler. Başta İl Müdürümüz ve Daire Başkanı Hilmi Öksüztepe, olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' diye konuştu.
Arguvan Ziraat Odası Başkanı Aslantürk ise alternatif ürünü olarak Arguvan’da sözleşmeli Aspir ekimi yapıldığını belirtti. İlçede ortalama 15 bin dönüm Aspir ekileceğini kaydeden Aslantürk, emeği geçenlere teşekkür etti.
Çiftçilere aspirin faydalarının anlatıldığı eğitimde, ayrıca nasıl proje hazırlanacağı öğretildi.
Arguvanlı Çiftçilere Aspir Ekimi Anlatıldı
Arguvan İlçe Ziraat Odası tarafından çiftçiler için uygulamalı aspir ekimi eğitimi düzenlendi.