Aç ayilar köyle inerek birçok kovana zarar verdi. Binlerce arinin telef oldugu ayi saldirisi, Çördük ve Haciali kirsal mahallerinde yasandi. Iki yerde 400 kovan arisi bulunan bal üreticisi Recep Sahin, ikamet ettigi merkez Lalasahin Mahallesi’nden ari kovanlarini kontrol etmek için Haciali’ye gitti. Sahin, 200 kovanin bulundugu bölgeye gidince karsilastigi manzarayla sok oldu. Gece saatlerinde yiyecek arayan ayilarin tellerle çevrili bahçeye girdigi ve ari kovanlarini tahrip ettigi görüldü.
Aksam ayi nöbetine kalan Recep Sahin, ikinci bir soku ise sabah saatlerinde yasadi.
Ilçe merkezine 3 kilometre mesafedeki Çördük’te 200 kovan arisi daha bulunan Sahin’in buradaki peteklerine de ayilarin dadandigi tespit edildi. Mermer ocaklari mevkiinde parçalan kovanlarin yaninda ayilarin ayak izinin oldugu belirlendi. Ayi saldirisinda Recep Sahin’e ait 30’u askin kovan tamamen zarar gördü.
Recep Sahin, “Bir günde iki sok birden yasadik. Bir tarafi kontrol ederken diger taraftaki ari kovanlarimiz büyük zarar gördü. Hem arilarimiz hem de balimiz mahvoldu. Bir an önce yetkililerin bu soruna el atmalarini, zararimizin karsilanmasini bekliyoruz. Bu bölgede birçok bal üreticisi var ve herkes tedirgin. Ayilari avlamak yasak oldugu için elimiz kolumuz bagli. Bugün peteklere zarar veren ayilar, yarin insanlara ve hayvanlara da saldirabilir” dedi.
Aricilarin Basi, Ayilarla Dertte
Bursa’nin Mustafakemalpasa ilçesinde kirsal mahallelere inen aç ayilar, ari kovanlarina saldirdi.



















