'Ariciligin Baskenti'Nde Aricilara Yüzde 50 Hibeli Ari Ve Kovan Destegi

'Ariciligin Baskenti'Nde Aricilara Yüzde 50 Hibeli Ari Ve Kovan Destegi

Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz, aricilik ve bal üretimi sektöründe çok sayida firmaya ev sahipligi yapan, Türkiye’de ana ari üretiminin yüzde 65’inin yapildigi Kahramankazan’daki aricilik kursunu basariyla tamamlayan kursiyerlere yüzde 50 hibeyle ari ve kovan destegi vereceklerini söyledi. Taleplerin toplanmasina baslanmasinin ardindan önümüzdeki günlerde kursiyerlere yüzde 50 hibe oraniyla verilecek ari ve kovanlari dagitilacak.

Kahramankazan Belediyesi, tarim ve hayvancilik alaninda yogun bir potansiyele sahip olan ilçedeki çiftçi ve üreticilere yönelik yaptigi desteklemeleri sürdürüyor.

Tebrik etti, hediyelerini verdi

Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz, Ilçe Halk Egitim Merkezi Müdürlügü’nce düzenlenen Aricilik Kursu’nu basariyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarinin verildigi törene katildi.

Kursiyerleri tebrik eden Oguz, kendilerine sertifikalarini takdim etti. Oguz ayrica, kursu basariyla tamamlayan 30 kursiyere eldiven, maske gibi aricilik malzemelerinden olusan bir set hediye etti. Kursiyerler de Baskan Oguz’a ilgi ve hediyeleri için tesekkür etti.

Ari ve kovan müjdesi

Baskan Oguz, Kahramankazan’in aricilik sektöründe hizmet veren önemli sayida firma ve kurulusa ev sahipligi yaptigi, Türkiye’deki ana ari üretiminin yüzde 65’inin de yine ilçelerinde yapildigini belirterek, “Kahramankazan Türkiye’de ariciligin baskenti. Ilçemizde aricilikla ilgili pek çok faaliyet gerçeklestiriliyor. Bugün de bu anlamli kursu basariyla tamamlayan kardeslerimizle beraberiz” dedi.

Kahramankazan Belediyesi olarak her zaman üreticinin, çiftçinin yaninda olduklarini ifade eden Oguz, “Insallah kursu basariyla tamamlayan kardeslerimiz de aricilik alaninda faaliyetlerde bulunacak. Bundan önce nasil ki çiftçimize mazot destegi, fide destegi verdiysek, esnafimizin yaninda olduysak. Burada da aricilikla ilgili üretime odaklanacak, ari üreticilerimize, bal üreticilerimize Kahramankazan belediyesi olarak yüzde 50 hibe oraniyla ari ve kovan destegi verecegiz” diye konustu.

Oguz yüzde 50 hibe destekli ari ve kovanlarin önümüzdeki günlerde kursiyerlere dagitilacagini söyledi.



Kursiyerlerden katki sözü

Kursiyerler de, Baskan Oguz’un bu müjdesini memnuniyetle karsiladiklarini belirterek, kendisine tesekkür etti. Kursiyerler, Kahramankazan’in aricilik alanindaki potansiyeline ellerinden geldigi kadar katkida bulunmak için çalisacaklarinin sözünü verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile