Aricilik Faaliyetlerini Etkiliyor

Aricilik Faaliyetlerini Etkiliyor

DÜZCE – Düzce’nin Gölyaka ilçesinde gal arasi ile mücadele için böcekler dogaya salindi.

Kestane Gal Arisi zararlisi ilk olarak 2021 yilinda Gölyaka ormanlarinda görülmeye basladi.

Bölgesel yayilim gösteren Gal Arisiyla biyolojik mücadele çalismalarinda, Bolu Orman Bölge Müdürlügü bünyesinde kurulan laboratuvarda son iki yildir Gal Arisinin yirticisi olan “Torymus Sinensis” türünün üretimi baslatildi.

Kestane agaçlarinda gal denilen siskinlikler olusturmak suretiyle, agaçlarda meyve olusumunu ve beraberinde aricilik faaliyetlerini de olumsuz etkileyerek yöremiz için ayri önemi olan kestane bali üretimini engelleyen bu zararli böcek türüyle ilgili, bölgenin hava durumuna bagli olarak agaçlarin üzerindeki Gal’lere Torymus Sinensis denen yirtici birakilmasi yöntemiyle mücadele çalismalarina 2024 yilinda da devam edildi. Laboratuvar ortaminda üretilen Torymus Sinensis’ler Gal’lerin içinde bulunan zararliyi ve larvalarini yiyerek zararli böcek popülasyonunun yok olmasinin saglamasi hedefleniyor.

Bolu ve Bursa Orman Zararlilariyla Mücadele laboratuvarlarinda üretilen “Torymus Sinensis”ler Gölyaka Orman Isletme Seflligi tarafindan Gölyaka ormanlarina birakildi.

Gölyaka Orman Isletme Müdürlügünce bölge mintikasinda kalan kestane ormanlarina Kestane Gal Arisi ile mücadele için laboratuvarda üretilen böceklerle aralikli olarak yeni salimlar yapilmaya devam edilecegi belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile