Arife Gününde Bayram Seker Ve Çikolatasi Saticilarina Yogun Ilgi

Arife Gününde Bayram Seker Ve Çikolatasi Saticilarina Yogun Ilgi

Bilecik’te Ramazan Bayrami öncesi arife günü bayram sekeri yogunlu yasanirken, satici taleplere yetisemedi.

Ramazan Bayrami’nda misafirlere ikram edilecek olan seker, çikolata ve bayramlik çerezler görücüye çikti. Birbirinden renkli ve lezzetli bayram sekerleri ile çikolatalari tezgahlarda alicisini beklerken, satislarda yogunluk yasanmaya basladi.

Bayramlarin olmazsa olmazlari arasinda ilk siralarda yer alan seker ve çikolata fiyatlari ise 100 lira ile 400 lira arasinda degisiyor. Her bütçeye uygun fiyatiyla satilan bayram sekerlerine, vatandaslar da yogun ilgi gösteriyor.

"Son gün yogunlugumuz artti"

Bilecik merkez sadirvan mevkiinde bayram sekeri satan esnaf Ilhan Öztürk, bayram için çesitli renk ve tatlarda bayram sekerlerini satisa sunduklarini ifade ederek, "Ramazan ayinin 15’inden itibaren seker satislarimiz baslamisti. Arife günüde satislarimizi devam ediyor ve satis yogunlugumuz daha da artiyor. Vatandaslarin da ilgisi de yogun. Aslinda deprem felaketinden sonra Ramazan ayinin gelmesi biraz insanlarin acilarini hafifletti. Insanlar bayram heyecaniyla seker, çikolata ve kolonya alisverislerini yapiyorlar. Genelde de klasik sekerlere ilgi var, badem sekerlerine ilgi var" dedi.

Fiyatlar 100 lira ile 400 lira arasinda degisiyor

Seker ve çikolata fiyatlari ile ilgili de bilgi veren Öztürk,"Fiyatlarimiz çesidine göre sekerler 60 liradan 100 liradan kadar, 100 liradan baslayarak 500 liraya kadar çikolata fiyatlari çikiyor. Geçen yila göre fiyatlar yüzde 20-25 artti" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile