Arıkan Ve Üründül Ceyhan'da Sempozyuma Katıldı

Arıkan Ve Üründül Ceyhan'da Sempozyuma Katıldı

Spor programı yapımcısı Erdoğan Arıkan ve aynı programın yorumcusu ve Sabah Gazetesi spor yazarı Ömer Üründül, Polis Teşkilatı'nın 165

Spor programı yapımcısı Erdoğan Arıkan ve aynı programın yorumcusu ve Sabah Gazetesi spor yazarı Ömer Üründül, Polis Teşkilatı'nın 165. yıl kutlamaları çerçevesinde Adana'nın Ceyhan ilçesinde düzenlenen sempozyuma katıldı.
TRT'de yayınlanan Stadyum programı yapımcısı Erdoğan Arıkan ile programın yorumcusu ve Sabah Gazetesi spor yazarı Ömer Üründül, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Her türlü şiddete hayır" konulu sempozyum ve "3. Geleneksel Ceyhan'ın Yıldızları Futbol Turnuvası'nın final maçına katılmak üzere Ceyhan'a geldi. Erdoğan Arıkan, Ömer Üründül, eski milli futbolcu Faruk Karadoğan ve misafirlere Ceyhan'a bağlı Kurtkulağı kasabasındaki tarihi kervansarayda kahvaltı verildi. Spor yorumcuları, daha sonra
Ceyhan Şehir Stadyumu'nda Köksal Elektrik ile Anadolu Gençlik arasında oynanan futbol müsabakasını izlediler. Burada kendilerine Ceyhanspor Kulübü tarafından 01 Erdoğan Arıkan ve 01 Ömer Üründül yazan yeşil-beyaz forma hediye edildi. Daha sonra Çukurova Üniversitesi Ceyhan Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'na geçen misafirlere günün anısına çeşitli ödül ve hediyeler verildi.
Ceyhan Emniyet Müdürü Bayram Kadir Tüylü'nün yönettiği sempozyumda konuşan Erdoğan Arıkan, spor programı yapımcılarının dikkatli olması gerektiğine işaret ederek, "Ağzından köpükler çıkartarak yorum yapan insanlar eskiden ilgi çekebiliyordu. Ama bugün bizi izleyenler bunu ayırt edebiliyor. İzleyiciler artık bu tip yayınları izlemeyerek cezalandırıyor. Futbol bir eğlencedir ve güzel yaşanmalıdır. İnsanların programı izlerken şiddet duygularına kapılmaları yerine keyifli dakikalar geçirmeleri için
çabalıyoruz" dedi.
Şiddet konusunda kötü bir sezonun bitmek üzere olduğunu söyleyen Arıkan, "Maçlarda yaşanan olaylar ve bunların televizyonlarda yayınlanmasında medyadaki herkesin kendisine çeki düzen vermesi gerekmektedir. Sporda sevgiyi, saygıyı unuttuk. Kötü yorumlara prim verilmemelidir" diye konuştu.
Sabah Gazetesi spor yazarı ve yorumcusu Ömer Üründül ise, ülkemizde spor alanında dünyada eşi benzeri olmayan şiddet olayları yaşandığını dile getirdi. Üründül, "Türkiye'de hiçbir hakemin sağlıklı bir karşılaşma yönetmesi mümkün değil. Bir maçın hakemi açıklandıktan sonra gazete ve televizyonlarda günlerce acımasız eleştiriler yapılıyor. Hakem baskı altına alınıyor ve bu nedenle maça çıktığında da hata yapıyor. Özellikle eski hakemler medyaya geçtiklerinde hakemleri kıyasıya eleştirmekten çekinmiyor"
dedi.
Sempozyuma katılan eski milli futbolcu Faruk Karadoğan ise, özellikle futbolda yaşanan şiddet olaylarının yüzde 50'sinin hakemlerden kaynaklandığı görüşünü savundu. Karadoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bizde hakemleri yetiştirenler yine eski hakemlerdir. Yıllardır hakemlerin deneyimli yabancı eğiticiler tarafından yetiştirilmesi gerektiği görüşünü dile getiriyorum. Artık bu yanlıştan dönülmesi gerekmektedir. Eski sporcular bir başka idi. Taraftarlar da başka olurdu. Kavga olmazdı. Kol kola maç izlendiğini bilirim. Kızdırma olmaz mıydı olurdu, ama sevgi ve saygı içerisinde olurdu."
Çukurova Üniversitesi Ceyhan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Alper Güvel de, medyanın şiddete yaklaşımının önemine işaret ederek, ''Ülkemizde yapılan araştırmalarda spor programlarını izleyen gençlerin yüzde 80'inin şiddete yöneldiği ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle medyanın bu konuda duyarlı olması gerekmektedir" dedi.
Sempozyumu Kaymakam Gürbüz Karakuş, Belediye Başkan Vekili Mehmet Bebek, Emniyet Müdürü Bayram Kadir Tüylü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı, Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan, Borsa Başkanı Ahmet Karagözoğlu, davetliler ve öğrenciler izledi.
(MS-HÜS-CC-Y)

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile