'Arilarim Beni Taniyor' Diyen Arici, Yaptigiyla Binlerce Ariya Meydan Okuyor

'Arilarim Beni Taniyor' Diyen Arici, Yaptigiyla Binlerce Ariya Meydan Okuyor

Hatay’in Payas ilçesinde aricilik yapan Üzeyir Yarar, hiçbir koruma önlemi olmadan kovanlara yaptigi bakimla adeta binlerce ariya meydan okuyor.

Payas ilçesi Kayalik Caddesi mevkisinde aricilik yapan 47 yasindaki Üzeyir Yarar, yaklasik 10 yildir aricilik yaparak merakini gideriyor. Yasli bir adamdan aldigi 1 kovanla arilarini çogaltan ve sayilarini 15 kovana çikaran Yarar, petek bakimini da hiçbir güvenlik almadan yapiyor. Yarar yaptigiyla görenleri bile tedirgin ederken, "Arilar bizleri taniyor zarar vermedigimiz sürece, zarar vermiyorlar" diyerek arilarin arilarin kendisine zarar vermedigini söylüyor.

Ariciliga hobi olarak basladigini ve arilariyla arasinda özel bir iliski oldugunu dile getiren Üzeyir Yarar (47), "Aricilikta para düsünmüyorum, merakim var. Dedem de ariciymis daha önce, çocuklugumdan belli bir merakim oldugu için 10 senedir bu isi yapiyorum. Arilar bizleri taniyor, zarar vermedigimiz sürece zarar vermiyorlar. Kendilerini yasatmak için ben ballarini bile almiyorum. Hatay’da 95 yasindaki amcamizdan bir kovan irki bozulmamis ari aldim. Ondan bu yana da çogalttim. Kovanlarima devamli bakiyorum, elbise giymiyorum. Ari soktugu zaman da herhangi bir siskinlik olmuyor. Bence arilar beni taniyor. Video da var bunu da açarim; yani arilar beni taniyor, bunlar herhangi bir zarar vermez" ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile