Ordu Arıcılık Araştırma İstasyonu Müdürü Feyzullah Konak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, projenin hayata geçirilmesi için inşaat çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.
Binaları bu sene sonuna kadar tamamlamayı ve 2015 yılında faaliyete geçirmeyi hedeflediklerini belirten Konak, "Bunun için ilgili firma ve bizler elimizden geleni yapıyoruz" dedi.
Ordu Valiliği, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği ve Ordu Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği'nin de proje ortağı olduğunu dile getiren Konak, şunları söyledi:
"Bu proje, bütçesiyle arıcılık sektöründe ülkemizde ve Avrupa Birliğinde hibeye dayalı en yüksek projedir. Bu proje ayrıca arıcılık sektöründe bölgesel anlamda da bütün arı ürünlerinin analizlerinin gerçekleştirileceği laboratuvara ve bütün arı ürünlerinin farklı boyutlarda ambalajlarını yapacak tesislere sahip olacak büyük bir projedir. Bu projede özellikle arı ürünlerini pazarlama konusunda çalışmalar yapan bütün KOBİ'ler bu işletmeden yararlanabilecektir. Proje kapsamında yaklaşık 4 bin metrekare kapalı alan ve istihdam olarak da en az 80 kişi planlanmaktadır. Proje çerçevesinde, ülkemizde üretilen arı ürünlerinin çeşitleri de geliştirilecektir. Arı ürünleri denilince aklımıza ilk olarak bal üretimi gelmektedir ama bu proje kapsamında diğer ürünlerin de değerlendirmesi yapılacağından dolayı polen, propolis ve arı sütü üretimi de yaygınlaştırılacaktır."
Konak, proje çerçevesinde, dünyanın en gelişmiş arı ürünleri laboratuvarlarından birinin kurulacağını sözlerine ekledi.
Tesislerin yaklaşık 30 milyon liraya mal olacağı belirtildi.
Arım Balım Peteğim Projesi
Ordu'da uygulanan Arım Balım Peteğim Projesi kapsamında, arı ürünleri paketleme, ham mum ve temel petek üretim tesisleri ile laboratuvar kuruluyor.