Arınç: 'Aa İle Antara'nın Birlikte Çalışması Çok Önemli' Ankara

'AA İLE ANTARA'NIN BİRLİKTE ÇALIŞMASI ÇOK ÖNEMLİ'

ANKARA (A.

  ' AA İLE ANTARA ' NIN BİRLİKTE ÇALIŞMASI ÇOK ÖNEMLİ '

ANKARA ( A . A ) - 02 . 07 . 2010 - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , Endonezya ile ekonomik , ticari ve dış politika alanındaki işbirliğinin geliştirilmesine önem verdiklerini belirterek , ' Habercilik açısından da Anadolu Ajansı ile Endonezya Haber Ajansının ( ANTARA ) birlikte çalışması bizim için çok önemli ' dedi .
Arınç , ANTARA Genel Müdürü Ahmet Muhlis Yusuf ve Denetim Kurulu Başkanı Henri Sumiakto ile Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr . Hilmi Bengi ve Genel Müdür Yardımcısı Tahsin Aktı ' yı kabul etti .
Ziyarette , ANTARA ile Anadolu Ajansının işbirliğine yönelik bilgi veren Bengi , iki kurum arasında işbirliği anlaşması bulunduğunu ve iyi ilişkiler yürütüldüğünü söyledi .
Yusuf ' un aynı zamanda Asya-Pasifik Ajanslar Birliğinin başkanlığını da yürüttüğünü belirten Bengi , bu görevi Kasım ayında İstanbul ' da yapılacak genel kurulda 3 yıl için kendisinin devralacağını söyledi .

- ' İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ ' -

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç da , birkaç gün önce Endonezya Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhoyono ' nun Türkiye ' yi ziyaret ettiğini ve TBMM ' de bir konuşma yaptığını hatırlatarak , Yudhoyono ' nun konuşmasında çok önemli konulara temas ettiğini belirtti .
Türkiye ile Endonezya arasında tarihten gelen dostluk ilişkileri bulunduğunu ifade eden Arınç , Yudhoyono ' nun da konuşmasında tarihteki bu beraberliğe dikkati çektiğini hatırlattı .
Kendisinin de 1996 ' da Endonezya ' yı ziyaret ettiğini anlatan Arınç , 230 milyon nüfusuyla İslam dünyasında ağırlığı olan bir ülke konumundaki Endonezya ' nın , büyük imkanlara sahip bulunduğunu söyledi .
Konuşmasında , Türkiye ile Endonezya arasındaki ilişkilerin daha da ileriye götürülmesi temennisini dile getiren Arınç , ' Hem ekonomik , hem ticari ilişkilerin , hem de dış politikadaki beraberliğimizin güçlü olmasını istiyoruz . Habercilik açısından da Anadolu Ajansı ile Endonezya Haber Ajansının birlikte çalışması bizim için çok önemli ' diye konuştu .
ANTARA Genel Müdürü Ahmet Muhlis Yusuf ise ANTARA ile Anadolu Ajansı arasındaki işbirliğini güçlendirmek ve Asya Pasifik Haber Ajansları ile daha güçlü bir birlik oluşturmayı hedeflediklerini belirtti .
Anadolu Ajansının bu birlik içinde önemli bir role sahip olduğunu ifade eden Yusuf , ' Müslüman ülkelerin ajansları olarak uluslararası alanda daha güçlü bir rol oynayabiliriz ' dedi .
02 . 07 . 2010 18 : 01 : 46
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile