Arınç: Bedelli Konusunda Beklentileri Köpürtmemek Gerekiyor

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, bedelli askerlik konusunun Bakanlar Kurulu’nda görüşülmediğini söyledi.


Farklı beklentilere yol açabilecek haberler yayınlandığını belirten Arınç, “Büyük hassasiyet taşıyan bu konuda beklentileri köpürtmemek, yanlış yönlere sevk etmemek gerekiyor.” dedi.
Başbakanlık Merkez Bina’daki Bakanlar Kurulu ardından basın toplantısı düzenleyen Arınç, bedelli askerliğin, kabinenin gündemine gelip gelmediği yönündeki soruya, Bakanlar Kurulu’nun bugünkü toplantısında görüşülmediği cevabını verdi.
Bedelli askerlik konusunda bir düzenleme yapılacağını ifade eden Arınç, “Bedelli askerlik konusunda temel gösterge, silahlı kuvvetlerin asker ihtiyacıdır. Asker ihtiyacı birinci derecede dikkate alınacaktır. Siyasi kararı hükümetimiz verecektir. Yaş sınırının ne olacağı, bedel konusunda rakamın ne olacağı Başbakan tarafından açıklanacaktır. Bu konu, ne olur, bir daha bize, başkalarına sorulurken, bu insanlarımızın hassasiyetini düşünerek hareket etmenizi rica ediyorum. Bir düzenleme yapılacak.” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile