Arınç, İstanbul-bursa-izmir Otobanını İnceledi

Arınç, İstanbul-bursa-izmir Otobanını İnceledi

Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'ni incelemek için Yalova'ya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Bu proje son asrın en prestijli projesidir.

Her şeyiyle mükemmel bir proje” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyol Projesi'nin son durumunu havadan inceledi. Atatürk Havalimanı'ndan helikopterle hareket eden Bülent Arınç, havadan dev otoyol projesini inceleyip yetkililerden bilgi aldı.

Arınç, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Esengül Civelek’in eşlik ettiği havadan inceleme sonrası Altınova Merkez Şantiyesi'ne indi. Burada açıklama yapan Arınç, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin muazzam bir proje olduğunu ifade ederek, “İzmir-İstanbul-Bursa, Gebze ve Orhangazi'yi de ilgilendiren bir proje var. Bu herhalde son asrın en prestijli projesi. Köprüleri viyadükleri ve kavşaklarıyla tünelleriyle 9 milyar dolarlık bir proje. Bugünkü rakamlarla hesaplanınca bu şekilde. Her şeyiyle mükemmel bir proje. Karadan ve havadan projeyi görmek istedim. Zaman zaman proje konusunda bilgi alıyoruz. Bizzat bu projeyi görmek istedim. Ben yukarıdan harita üzerinden yapılanları bizzat gördüm. Arkadaşlarımızın gayretlerinden dolayı teşekkür ederiz. 2017 yılında tamamı bitmesi planlanıyor. İnşallah böyle bir projenin bu zaman yapılması çok kısa. İlk defa kullanılan teknolojiler var” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile