Açılış törenine Arınç'ın yanı sıra Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı. Okulun müzik korosu sürpriz konseriyle Arınç ve diğer konukları şaşırttı. Öğrenciler konseri İzmir Marşı ile tamamladı. Öğrencilerle öğretmenleri tebrik eden Arınç, bu okulun ve mahallenin kendi hayatında büyük yeri olduğunu, 1959-1960 döneminde 5. sınıfın ikinci yarısını burada okuyarak,
ilkokuldan mezun olduğunu belirtti. Arınç, o dönemde ilkokul 5. sınıfın ilk yarısını, babasının görevi nedeniyle Elazığ'da okuduğunu ve bir süre ayrı kaldıktan sonra bir araya geldiği arkadaşlarının, konuşmasından dolayı kendisine güldüğünü anlatarak, ''Gelek, gidek diyordum. Elazığ'da böyle söylenirdi. Annem babam evde beni teselli ediyordu'' dedi.
Çocuklarının da 1980'li yıllarda burada okuduğunu belirten Arınç, mahalledeki en güzel şeyin komşuluk, dostluk olduğunu, babası erken vefat ettiği için annesiyle burada tek başına kendisinin kaldığını, annesinin yalnızlığını komşuların giderdiğini dile getirdi. Arınç, "Eğitim çok önemli. Geleceğimiz eğitime bağlı. Çünkü çocuklarımız var. Onların okumasını, iyi yetişmesini istiyoruz. Bakın size bir tek ölçü vereyim. Türkiye'nin nüfusu 72 milyon. Bunun yarısı 30 yaşın altında. Onun yarısı da 16 milyon
eğitim çağında. Anaokulundan üniversiteye kadar tam 16 milyon çocuğumuz var. Bu büyük bir servet. Bizim nüfusumuz fazla ve genç nüfusumuz var. Avrupa'nın yaşlı nüfusu fazla. Baltık ülkelerinin her birinin 1.5 milyon nüfusu var. 10 tanesini toplasanız bizim eğitim yaşındaki çocukların sayısını bile bulmuyor. Hükümet olarak çok şükür 8 yıldan bu yana devlet bütçesinden en büyük payı milli eğitime veriyoruz. 2011 bütçesinde 34 katrilyon. Bu yeterli değil ama verebildiğimiz bu kadar'' dedi.
Hayırseverlerin eğitime sağladığı katkıya da dikkat çeken Arınç, Manisa'da da Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası ile 100'den fazla okul ve bine yakın derslik yapıldığını anlatarak, şöyle devam etti:
''Eğitimde iyiyiz. 2002'de Manisa'da 2 bin öğretmen vardı şu anda 13 bin öğretmene kavuştuk. Artık sınıflarımızda 25-30'u geçmeyen öğrencilerle eğitim yapıyoruz. Laboratuvarlar, bilgisayarlarımız var. Taşımalı eğitim yapılan yatılı olan yerlerde de yurtlarımız ve yurt binalarımız var. Burada da 75 öğrencilik yurt binası var. İnşallah bu okullarımızdan güzel çocuklarımız yetişsin, memleketimize, insanımıza büyük hizmetler yapsın. İnşallah Yargıtay üyeleri, Anayasa Mahkemesi başkanları, valiler, belediye
başkanları bu çocukların içinden çıkacak. Onların ihtiyacını karşılamak her anne babanın görevidir. Çocuklarımız iyi yetişsin, bize saygılı olsunlar, memlekete, millete hizmet etsinler. Bu bir parti işi değildir. Kısır siyaset çekişmesi değildir, varlık yokluk meselemizdir. Kim olursa olsun eğitime birinci öncelik verecek."
Arınç, dün Kayseri'de Melikşah Üniversitesi'nin akademik yılının açılışına katıldığını, 2002 yılında Türkiye'de 76 üniversite varken, bu sayının 152'ye ulaştığını, Cumhuriyet tarihinde açılan üniversitelerden daha fazlasının bu dönemde açıldığını ifade ederek, ''Esasen Cumhuriyet de budur. İyilikte, güzellikte yarışacağız. 81 ilin hepsinde üniversite var. Şırnak'ta, Hakkari'de, Bayburt'ta da, Gümüşhane'de de en ücra yerlerde bile 2 bin 500 öğrenciyle eğitime başlıyorlar. Bu, Türkiye'de eğitime verilen
değerdir. 102 devlet, 50 vakıf üniversitesiyle bu görev devam ediyor. Daha da fazlası olacak inşallah. Manisa'da eğitimde bir noksanımız yok. Daha güzelleştirmek amacımızdır. Buna da ulaşacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.
Arınç, daha sonra konferans salonunun açılışını yaparak, öğrenci ve velilerle sohbet etti. Salonun yapımında emeği geçen hayırseverlere plaket veren Arınç, Okul Aile Birliği'nce hazırlanan yiyeceklerden konuklara ikram etti.
Arınç, Mezun Olduğu Okulun Konferans Salonunu Açtı
Manisa'da mezun olduğu okulun konferans salonu açılışına katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, eski komşuları ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.