Arınç: ‘şevket Orhan Aday Olmasaydı Daha İyi Olurdu’ Deriz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 22 Nisan’da yapılacak yapılacak AK Parti İl Kongresi’nde mevcut başkan Sedat Yalçın’a rakip olan Şevket Orhan için “Aday olmasaydı iyi olurdu deriz.” ifadesini kullandı. Genel Merkez’in mevcut başkanın devam etmesi yönünde bir tavsiyesi bulunduğunu hatırlatan Arınç, “Sadece genel merkezin kararına karşı olmasaydı daha iyiydi deriz. Ancak, aday olarak kendini ilan eder, konuşmasına izin verilir. Kararı delege verir.” dedi.

Bursa’da Gönlüferah Otel’de partisinin ilçe başkanları ile yemek yiyen Arınç, toplantı öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. AK Parti kongresinin tek adayla mı yoksa iki adayla mı olacağı yönündeki düşüncesinin sorulması üzerine Arınç, ne olacağını Allah’ın bileceğini söyledi.

İlçe kongrelerinin başarı ile sonuçlandığını, aynı başarının il kongresinde de sağlanacağını ifade eden Arınç, şöyle konuştu: “İl kongresi de aynı şekilde büyük bir coşku ve heyecanla yapılacaktır. Sayın Başbakanımız'ın teşrifleri ayrıca heyecan katacaktır. Geçmişte şöyle olmuştu, kongre günü böyle olmuştu bunlar geçmişte kaldı. Biz yeni bir sayfa ile yeni bir heyecan ile daha çok birbirlerini seven ve hedefe odaklanmış bir siyasi parti olarak yola devam edeceğiz. Divan başkanı adayların başvurusunu alacağı ana kadar bir adaylı mı iki adaylı mı tartışmaya gerek yok. Divan başkanı bu açıklamayı yaparsa adaylar bir mi olur iki mi olur 5 mi olur görürüz.”

“GENEL MERKEZ MEVCUT BAŞKANI DEVAM ETMESİNİ İSTİYOR”
Genel Merkez’in yaptığı araştırma sonucunda bir tavsiye kararı yaptığını hatırlatan Arınç, bunun zorlama bir karar olmadığını, baskı yapma amaçlı yapılmadığının altını çizerek, şunları dile getirdi: “Araştırdık inceledik, mevcut ilçe ya da il başkanının devam etmesi daha uygun olacak diye bir karardır. Kesinlikle baskı değildir. Siz, bu güne kadar onlarca kongre yapmış AK Parti’de kavga gördünüz mü, adayın salona alınmadığını gördünüz mü? Bunlar başka patilerde var. AK Parti'de bunlar olmaz. AK Parti kardeşler topluluğudur. Hayırda, güzelde yarışan bir partidir. Bursa ile ilgili olarak genel merkezimiz bir tavsiyede bulunmuştur. Sedat Yalçın’ın performansı AK Parti’yi ulaştırdığı nokta ve bundan sonra da başarılı olacağını düşündüğü için genel merkezimiz Sedat Yalçın’ın devam etmesini tavsiye etmiştir.”Bu tavsiye karardan Şevket Orhan’ın da haberi olduğunu belirten Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: “O da iyi bir arkadaşımızdır, kardeşimizdir, partimizde kurucu il başkanlığı yapmıştır. Milletvekili olarak beraber hizmet yapmışızdır. O da genel merkezin kararını çok iyi bilir. Son ana kadar düşünecek ve kararını verecek. Bu karar kongreye katılmama kararı olduğu gibi ben varım kongreye giriyorum kararıdır. Ama hiçbirisine kaşımızı kaldırmayız, kızmayız. Sadece genel merkezin kararına karşı olmasaydı daha iyiydi deriz. Ancak, aday olarak kendini ilan eder, konuşmasına izin verilir. Kararı delege verir. Hiç kimse endişe etmesin, ne kongre sabahı ne başka bir zaman sen çekil, sen olma kimse demeyecektir. Amacımız kongre günü muhteşem bir kalabalık, muhteşem bir heyecanla Başbakanımız'ın karşılanmasıdır. Geçtiğimiz seçim başarısından sonra Bursa’ya tebrik için gelmeyi arzu eden Başbakanımız'ın manileri olmuştu. Dileriz bu kez kucaklaşma imkanı bulur. Bursa bunu hasretle bekliyor.”

“MECLİSTE 2/B YASASI GÖRÜŞÜLÜYOR”
Arınç, Bursa’ya özgü bir kentsel dönüşüm yasası yapılması tartışmaları ile ilgili olarak ise “Şu anda Meclis'te 2/B yasası görüşülüyor. Ondan sonra yabancılara gayrimenkul satışı ile ilgili bir yasa var. Ardından risk altındaki yapılarla ilgili kanun çıkacak. Bursa’ya özgü bir kentsel dönüşüm yasası çıkartalım diye karar verdik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bu yasaya her şeyi koyacağız, özel bir yasaya gerek kalmayacak dedi.

Şimdilik bu yasayı bekliyoruz. Bu yasayı Bursa dört gözle bekliyor. Yıldırım Belediyemiz şimdiden 7 mahalleyle ilgili ayrı bir proje hazırladı. Biz her ay milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız ile Ankara’da toplanırız. Son yaptığımız toplantıda Yıldırım’ın projesini konuştuk ve beğendik.” değerlendirmesini yaptı.Bu arada, AK Parti Nilüfer İlçe Kadın Kolları Başkanı Rabia Kuru, kazandıkları kalite belgesini Arınç'a gösterdi. Kuru, ilçe olarak yaptıkları çalışmaları anlatan derginin ilk sayısını hediye ettiği Arınç'a bir de teşekkür plaketi verdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile