Arınç: Türkiye‘nin İşsizlikteki Talihsizliği ‘Ne İş Verirsen Yaparım Abi‘

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’de ‘ne iş olsa yaparım abi’ anlayışının ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. Arınç, “Ne iş verirsen yaparım‘ diyen hiçbir şey yapamayan insandır.” dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’de ‘ne iş olsa yaparım abi’ anlayışının ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. Arınç, “Ne iş verirsen yaparım‘ diyen hiçbir şey yapamayan insandır.” dedi.

Seçim bölgesi Bursa‘da bir dizi açılış ve programa katılan Bülent Arınç, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB)‘nde faaliyet gösteren Beyçelik A.Ş‘yi ziyaret edip işçilerle yemek yedi.

Arınç, yemeğin ardından işçilere yönelik yaptığı konuşmada, Türkiye‘nin işsizlikle mücadelede başarılı olduğunu belirtti. İşsizlik oranının yüzde 14‘lerden yüzde 10,5‘lere kadar düştüğünü anlatan Arınç, geçen yıl 600 bin işsizin daha iş sahibi olduğunu kaydetti. Arınç, şunları söyledi:

‘‘Son 3-3,5 yıldır bütün dünya ekonomik krizin pençesinde. Yunanistan, Portekiz ve İspanya perişan durumda. Fransa, İngiltere ve Almanya‘da işsizlik çok yüksek ve ücret artışları yok. İzlanda ve İrlanda zor durumda. İzlanda, internette adasını satışa çıkardı borçlarından dolayı. Bu ülkelerde yüzde 20‘nin üzerinde işsizlik var. Toplu sözleşme yapamıyorlar, eksiye imza atıyorlar, memur ve milletvekilleri maaşları ödenemez durumda. Ancak biz, şükürler olsun bu dönemde işsizlik konusunda başarılı olduk.”

Türkiye‘de ekonomi ve hükümet yönetiminin başarılı olduğunu anlatan Bülent Arınç, 8,5 yıl sonunda, yüzde 9 büyüme hızıyla Türkiye‘nin ilk 5 ülke arasına girdiğini söyledi. Türkiye‘nin, kapasite artırımına gittiğini anlatan Arınç, “Türkiye‘de fert başına düşen milli gelir 2002‘de bin 500-bin 600 dolardı. 2010 sonu itibarıyla 10 bin 600 dolara çıktık. Enflasyon tek haneli rakamlara indi.” şeklinde konuştu.

Sanayiye çok önem verdiklerini anlatan Bakan Arınç, Türkiye‘nin işsizlikteki bu zamana kadar, ‘Ne iş verirsen yaparım abi’ anlayışının doğru olmadığını ifade etti. Arınç, şunları söyledi: “Ne iş verirsen yaparım‘ diyen hiçbir şey yapamayan insandır. Onun da istediği bir yerde bekçilik, oturup kalksın ‘Sen de bana maaş ver‘. Bizim mesleki ve teknik eğitimimiz çok zedelenmiş Türkiye‘de. Ara eleman ve tekniker de eksiğimiz oldu.”

Arınç, 12 Haziran‘da sandık başına gidileceğini hatırlatarak, “Buraya oy toplamak için, propaganda yapmak için gelmedik. Sorumluluk sahibi insanlarsınız, ne yapacağınızı bilirsiniz. Eminim istikrar sürsün diye en doğru kararı vereceksiniz.” şeklinde işçilere seslendi. Arınç, ardından, beraberindeki AK Partilileri işçilere tanıttıktan sonra fabrikadan ayrıldı.

“YENİ VAGONLAR HİZMETE GİRDİ”

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ertuğrulkent‘te düzenlenen ‘Çağdaş Yeni Nesil Vagonların Hizmete Alınması Töreni’ne katıldı. Yeni vagonlarla Bursalılar, klimalı ve konforlu yolculuk yapma imkanına kavuştu.

Bülent Arınç, burada yaptığı konuşmada, Bursa Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Yıldırım ve Osmangazi belediyelerinin güzel hizmetler yaptıklarına dikkat çekti.

Toplu taşımanın önemine dikkat çeken Bülent Arınç, “Konforlu yeni vagonlarla halkımıza hizmet edilmesi elbette önemlidir. Bursa halkı hizmetin çok iyisine layıktır. Umuyorum ki bu alanda yapılan çalışmalar daha da gelişecektir. Yapılacak çalışmalarla Bursa‘nın bir ucundan diğer ucuna raylı sistemle ulaşmak mümkün olacaktır.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise yıllık yatırımlarının yüzde 70‘inin ulaşıma yapıldığını belirterek, “Özellikle toplu taşımaya büyük önem veriyoruz. Bursa‘da vatandaşların kentin bir ucundan bir ucuna raylı sistemle gidebilmesini sağlamak istiyoruz. Şu anda 48 vagonumuz hizmet veriyor. Alman Bombardier firmasından 30 adet daha vagon alıyoruz. Toplamda 78 adet olacak ve ulaşım rahatlayacak. Mevcut 48 vagonumuzda klima yoktu rehabilitasyona alıyoruz. Hepsi klimalı olacak.‘‘ şeklinde bilgi verdi.

“ARINÇ, VATMAN KOLTUĞUNDA”

Konuşmaların ardından, yeni hizmete sunulan vagonlar bizzat Bakan Bülent Arınç tarafından test edildi. Vagonlardan birinin vatman koltuğuna geçen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ertuğrul-Özlüce durakları arasında vagonu kullandı.



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile