Arızayı Gidermek İsteyen Köylüler Elektrik Akımına Kapıldı: 1 Ölü 1 Yaralı

Arızayı Gidermek İsteyen Köylüler Elektrik Akımına Kapıldı: 1 Ölü 1 Yaralı

Muş’un Korkut ilçesine bağlı Yünören köyünde elektrik direğine çıkan Abdurrahman Kodlu (41) elektrik akımına kapılarak hayatını yitirirdi.

Salih Uğurlu (38) ise ağır yaralandı. Korkut’un Yünören köyünde dün öğleden sonra elektrik kesintisi yaşandı. İddiaya göre, TEDAŞ ekiplerini arayan köylüler, 'Tellerdeki akımı kesin, arızayı biz tamir edeceğiz.” dedi.

Köylülerin yolların kar nedeniyle kapalı olmasından dolayı tamiratı kendilerinin yapma talebi üzerine hattaki elektrik kesildi. Bunun üzerine Abdurrahman Kodlu adlı vatandaş, Salih Uğurlu ile arızanın olduğu direğe çıkarak arızayı gidermeye çalıştı. Uğurlu ve Kodlu, arızayı gidermeye çalışırken akıma kapıldı. Köylüler, Uğurlu ve ve Kodlu'nun direğe çıktıkları sırada hatta elektrik verilmesiyle akıma kapıldıklarını iddia etti. Akıma kapılan Abdurrahman Kodlu feci şekilde can verirken, Salih Uğurlu ise yaralandı. Olayın duyulması üzerine İl Afet Müdürlüğ, İl Özel İdaresi, Sivil Savunma, Jandarma Olay Yeri İnceleme ve Korkut Kaymakamlığı ekipleri harekete geçti. Sağlık ekipleri tipi nedeni ile yolu kapanan Yunören köyüne 8 saat sonra ulaşabildi. Saat 02 00 sıralarında Muş Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen Uğurlu'nun durumunun iyi olduğu öğrenildi.Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile