Arjantin Milli Takım Antrenörü Hernandez: Performansımız bizi şampiyon yapacağına inanıyorum

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası A Grubu'nda Arjantin, oynadığı 4 maçı da kazanarak grup liderliğini garantiledi.

Ürdün ile oynanan maçı 88-79 kaza

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası A Grubu'nda Arjantin, oynadığı 4 maçı da kazanarak grup liderliğini garantiledi.

Ürdün ile oynanan maçı 88-79 kazanan Arjantin Milli Takımın Antrenörü Sergio Hernandez, Mario Palma ve Ürdün takımını kendilerine karşı gösterdikleri performanstan dolayı kutladı. Dünyanın en iyi takımı olarak Ürdün'ün karşısında yer aldıklarını dile getiren Hernandez, ''Bize karşı ne kadar iyi oynadıklarını gördünüz. Bugün varımızı yoğumuzu ortaya koyduk. Daha iyi oynayamazdık. Buna rağmen Ürdün yakın bir skor elde etti'' diye konuştu.

Hernandez, bir soru üzerine de ilk 4 maçta sergiledikleri oyunun kendilerini şampiyon yapacağına inanmadığını kaydetti. Şampiyonluk için çok daha fazlasını ortaya koymaları gerektiğine dikkati çeken Hernandez, Türkiye'nin de finallerde karşısında çok daha iyi bir Arjantin göreceğini iddia etti. Arjantin Milli Takımı Oyuncusu Luis Cequeira ise maçın ilk 10 dakikasında iyi bir oyun çıkardıklarını, daha sonra alan savunmasına ağırlık verdiklerini anlattı. Zaman zaman Ürdün'ün alan savunmasını kırdığını dile getiren Cequeira, Ürdün'ün karşılarında iyi bir oyun çıkarmasına rağmen maçı kendilerinin kazandığını sözlerine ekledi.

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası A Grubu'nda Arjantin'e yenilen Ürdün Milli Takımı'nın Antrenörü Mario Palma, rakiplerinin harika bir oyun çıkardığını söyledi. Palma, 88-79 yenildikleri Arjantin maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, bugün ki maçı kaybettikleri için çok üzgün olduğunu belirtti.

Maçın ilk 10 dakikası iyi bir oyun ortaya koyamadıklarını ifade eden Palma, ''Devamında oyuna iyi tutunduk ama ilk 10 dakika bizim için şanslı değildi. Bunun nedenlerini 3 gündür söylüyorum. Ülkemizde sorunlar var ve biz iyi bir hazırlık yapamadık. Angola, Avustralya ve Sırbistan'a da yenildik. Avustralya'ya ucu ucuna yenildik. Angola maçındaki hakem hataları bizi bitirdi. O hakem bugün yine maçta vardı. Kısa boylu olan hakem oydu. Bunun yanında Arjantin harika bir oyun çıkardı'' diye konuştu. Ürdün Milli Takım Oyuncusu Zaid Alkhas ise maça çok iyi bir başlangıç yapamadıklarını, Arjantin'in de dünyanın en iyi takımı olduğunu söyledi.

Yarın Almanya ile oynayacaklarını anımsatan Alkhas, bu maçta çok iyi bir oyun sergilemeyi düşündüklerini, belki de yarın bir şeylerin değişebileceğini sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile