Arkadasini Öldüren Katili, Ogluna Kullansin Diye Verdigi Cep Telefonu Yakalatti

Arkadasini Öldüren Katili, Ogluna Kullansin Diye Verdigi Cep Telefonu Yakalatti

Adana’da çuval içinde battaniyeye sarili halde kiyiya vurmus erkek cesedi bulunmasinin ardindan cinayet dedektifleri olayi aydinlatti. Dedektifler, ölen kisinin cep telefonundan Kars’ta sinyal alip katili yakaladi. Katil, öldürdügü arkadasinin telefonunu kullansin diye ogluna yollayinca yakayi ele verdi.

Otogarda degnekçi olan Murat Arli (61) 16 Aralik 2023 tarihinde kayboldu. Ailesi Arli’dan haber alamayinca kayip basvurusunda bulundu. 10 Mart günü Karatas ilçesine bagli Tabaklar Mahallesi’nde çuval içerisinde battaniyeye sarili halde sahile vurmus erkek cesedi bulundu.

Ceset çürüdügü için ölüm nedeni belirlenemedi

Adana Emniyet Müdürlügüne bagli Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekipleri, kiyiya vuran cesedin kayip Murat Arli’ya ait olabilecegini degerlendirerek konuyu takip etmeye basladi.

Adana Adli Tip Kurumu morguna otopsisi yapilmak üzere kaldirilan cesedin suda çok kalmasindan kaynakli çürüdügü için ölüm nedeni belirlenemedi.

Kimligi oglunun DNA’si ile tespit edildi

Ölüm sebebi belirlenmemesine ragmen, çuval içerisinde battaniye sarili halde ceset bulunmasi nedeniyle olayin cinayet oldugunu degerlendiren dedektifler arastirmayi birakmadi. Cinayet dedektifleri, Adli Tip Kurumu’nda kayip sahis Murat Arli’nin oglu Firat Arli ile DNA testi yaptirdi. Yapilan DNA testinden sonra cesedin Murat Arli’ya ait oldugu belirlendi.

Cinayet dedektifleri 4 ay iz sürdü ’cep telefonundan’ cinayeti aydinlatti

Dedektifler, cesedin Arli’ya ait oldugunun belirlenmesinin ardindan otogara giderek kamera kayitlarini inceleyip, olayi arastirmaya basladi.

Arli’nin cep telefonunun izini süren dedektifler, telefonu Kars’ta bir kisinin kullandigini tespit etti. Yapilan tespitin ardindan telefonu kullanan kisinin Arli’nin otogarda birlikte yasadigi arkadasi Atilla Cücü’nün (65) oglu oldugunu tespit etti.

Öldürdügü arkadasinin telefonunu ogluna yollamis

Cücü’nün oglu ile iletisime geçen dedektifler, telefonu babasinin kendisine kargo ile kullanmasi için gönderdigi belirledi. Bunun üzerine 23 Temmuz günü Adana’da ve Kars’ta yapilan operasyonda 5 kisi yakalanarak gözaltina alindi.

"Bir anlik öfke ile arkadasimi darp ederek öldürdüm"

Emniyette 5 süphelinin sorgusu yapildi. Yapilan sorguda Arli’nin arkadasi Atilla Cücü bir anlik öfke ile cinayeti isledigini itiraf etti. Cücü’nün, "Alkollüydüm, kaldigimiz yerde bir anlik öfke ile arkadasimi darp ederek öldürdüm. Daha sonra cesedi battaniyeye sardim ve motosikletim ile drenaj kanalina attim. Çok pismanim" dedigi ögrenildi.

Emniyette islemlerinin ardindan 5 süpheli adliyeye sevk edildi. Olayi itiraf eden Atilla Cücü çikarildigi mahkemece tutuklanirken diger 4 kisi adli kontrol sartiyla serbest kaldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile