Arkadaşını yerine askere gönderen Öztürk ile arkadaşı Danışmaz yeniden gözaltında

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, arkadaşını kendi yerine askere gönderen ve çıkartıldığı mahkemece serbest bırakılan Kenan Öztürk ile arkadaşı Ahmet Dan

  Zonguldak ' ın Ereğli ilçesinde , arkadaşını kendi yerine askere gönderen ve çıkartıldığı mahkemece serbest bırakılan Kenan Öztürk ile arkadaşı Ahmet Danışmaz , savcının mahkeme kararına itiraz etmesi ve itirazın kabul edilmesi sonucu yeniden gözaltına alındı .

Ereğli ' de yaşanan ilginç olayda , Ahmet Danışmaz ( 28 ) çocukluk arkadaşı Kenan Öztürk ' ün ( 25 ) yerine askere gitmiş ve 7 ay boyunca asker olarak vatani görevini sürdürmüştü . Ancak , olayın ortaya çıkması ile birlikte usta birliğinden izin için Ereğli ' ye gelen Ahmet Danışmaz ve Kenan Öztürk yapılan araştırma sonrasında Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Büro Amirliği ' nce gözaltına alınmış ve adliyeye sevk edilmişti .

Yaşanan bu gelişme sonrasında adliyeye sevk edilen Kenan Öztürk ve Ahmet Danışmaz , savcıya verdikleri ifadenin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti . Mahkemeye sevk edilen iki arkadaş serbest bırakıldı .

Olaya bakan savcı , şahısların serbest kalması sonrasında mahkemeye itiraz etti . Dosyayı yeniden inceleyen mahkeme , itirazı uygun bularak iki şahıs için tutuklama kararı çıkarttı . Askerden kaçan ve olay sonrasında birliğine teslim olmak için hazırlıklarını yapan Kenan Öztürk , babasına vekalet vermek istediği sırada gözaltına alındı . Gözaltına alınan Kenan Öztürk ' ün asker traşı olduğu ve gözaltına alınmadığı takdirde bugün birliğine teslim olacağı öğrenildi .

Olayın diğer kahramanı olan Ahmet Danışmaz ise arandığını duyar duymaz İlçe Emniyet Müdürlüğü ' ne gelerek teslim oldu . Hastaneye götürülen ve sağlık kontrolünden geçirilen iki şahıs , tutuklanma talebi ile Ereğli Adliyesi ' ne sevk edildi .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile