Arkadaşları Gamze'yi unutmadı

Arkadaşları Gamze'yi unutmadı

Aydın'ın Karacasu ilçesinde, geçen günlerde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Gamze Gürgen'in okulunda arkadaşları ve okul yönetimi tarafından bir anma töreni düzenlendi.

ADÜ Karacasu Memnune İnci Yarenci Meslek Yüksek Okulu bahçesinde düzenlenen törende okul müdürü, öğretmeni, Karacasu belediye başkanı, Gamze'nin sınıf ve oda arkadaşları konuşma yaptı. Arkadaşları, katilin yakalanmasından çok mutlu olduklarını dile getirdi. Yaklaşık bin öğrenci ve öğretmenin katıldığı anma töreninde, Gamze'nin annesinin "Gamzem papatyaları çok severdi" sözü üzerine yurtta kaldığı odası ve sınıfı başta olmak üzere okul girişinde hazırlanan masada da fotoğrafının yanına papatya demetleri ve papatyadan yapılmış bir taç konuldu.

Gamze'nin kaldığı yurtta, sınıfın ve okul girişinde kendisinin çok sevdiği papatyalarla onu anmak istediklerini ifade eden Okul Müdürü Yrd.Doç. Ramazan Kılıç; "Maalesef çok büyük bir acı yaşadık ve halen yaşıyoruz. Bu acı dalgası, bu ateş Karacasu'ya düştü ve bizim bağrımızı yaktı. Elbette acımız büyük, kelimelerle anlatılır tarafı yok bu işin. Sevgili arkadaşımızı, sevgili kardeşimizi kaybettik. Ailesi, yakın arkadaşları, öğretmenleri, sevenleri ve biz derin üzüntü içerisindeyiz. Bizim burada yaşamış olduğumuz bu acı ümit ediyorum ve diliyorum ki bizleri daha da kenetlesin, birbirimize kaynaştırsın" dedi. Acıların paylaşıldıkça azalacağını anlatan Kılıç, şöyle konuştu:

"Özellikle şunun olmamasını sizlerden rica ediyorum bu yaşamış olduğumuz acı, daha başka acıların kaynağı olmasın. Karacasu ilçemiz belki de Türkiye'nin en güvenli köşelerinden biri. Ama böyle acı bir olayla karşı karşıya kaldık. Sizlerden ricam arkadaşlar bu dönemde, bugünlerde sevgili arkadaşımız için yapabileceklerimizi yapmak. Bu saatten sonra Gamze için yapabileceğimiz tek şey dua etmek, onun arkasından hayırlar yapmaktır. O'nun arkasından Kur'an-ı Kerim okuyabiliriz. Sizlerden özellikle rica ediyorum. Sağduyulu ve sabırlı olun. Bu acıdan yola çıkarak daha büyük acıları yaşamamıza neden olabilecek tavır, davranışlardan uzak durmanızı özellikle rica ediyorum."

Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı da, konuşmasında şunları söyledi: "Ne kadar üzgün olursak olalım sizin kadar üzgün olamayacağımızı biliyorum. Gönül hiç böyle şeyler olsun istemezdi, ama acınızın çok büyük olduğunu biliyorum. Çok yanında olmamama rağmen benim 3-5 gündür kalbim kanıyorsa, sizlerin neler yaşadığınızı ne acılar çektiğinizi tahmin bile edemiyorum. Şunu söylemek istiyorum bu yarayı sarmak için ben Karacasulular adına size söz veriyorum ki ne yapmamız gerekiyorsa bizimle paylaşın, elimizden gelen ne olursa yapmaya hazırız bunu bilin. Yapanın en kötü şekilde ceza çekmesi için hep beraber elimizden ne geliyorsa yapacağımıza inanıyorum. Keşke elimizden daha başka şeyler gelebilseydi"

HAYALLERİ VARDI AMERİKA'YA GİDECEKTİ
Hunharca katledilen Gamze'nin oda ve sınıf arkadaşlarından Yasemin, ağlayarak yaptığı konuşmasında katilin cezasını çekeceğini ifade ederek; "Öncelikle hepimizin başı sağolsun" dedi. Gamze ile çok şeyi paylaştıklarını anlatan Yasemin, şunları söyledi: "Aynı odayı, aynı yatağı, aynı ekmeği paylaştık. Bunu yapan cezasını çekecek biliyorum, yanına kalmayacak. O bizden Gamze'yi aldı, güvenimizi aldı. Onu her zaman iyi bir şekilde hatırlayacağız, o bir melek biliyoruz. Hayalleri vardı Amerika'ya gidecekti."

Sınıf arkadaşı Saim ise; en sevdikleri arkadaşını kötü bir şekilde kaybettiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun acısını çok büyük bir şekilde yaşıyoruz. Ama Gamze hiçbir kimsenin en ufak bir şekilde bile üzülmesini istemezdi. Bundan sonra bizim yapabileceğimiz en iyi şey bir an önce kendimizi toplayarak hayata bağlanmak. Ayrıca, onun için bol bol dua etmek ve onun anısını her an yaşatmak."

Konuşmaların ardından anma töreninde Gamze için 1 dakika saygı duruşunda bulunuldu ve lokma dağıtıldı. Öğretmenlerinden Hakkı Babalık tarafından Gamze'nin anısına açılan hatıra defterine de arkadaşları ve öğretmenleri düşüncelerini yazdı. Babalık, hatıra defterinin birkaç gün içinde Gamze'nin annesine gönderileceğini ifade etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile