Arkeolog Vali

Arkeolog Vali

Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç

Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şevket Dönmez başkanlığında Amasya'ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve Hitit Uygarlığı'nın önemli bir yerleşim merkezi olan Oluz Höyük'te sürdürülen arkeolojik kazı çalışmalarını yerinde inceledi.
Kazılarda tespit edilen eseri eline aldığı mala ve fırçayla bizzat kendisi çıkaran Vali Daşöz, çıkan kumları da öğrencilerle birlikte eledi. Daşöz'e çalışmalar hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Şevket Dönmez, 2007 yılında başladıkları kazılara 2 bin 500 metrekarelik bir alanda devam ettiklerini ve üst üste 8 tane yerleşim saptadıklarını dile getirdi. Elde ettikleri verilerle Amasya kronolojisini yaklaşık 6 bin yıl geriye kadar götürmeyi başardıklarına dikkat çeken Dönmez, çalışmalara 20 yılı aşkın bir süre daha devam edilmesinin planlandığını söylerken, kazılarda bulunan eserleri Gözlek Köyündeki Hitit Araştırma Merkezi'nde inceleme altına aldıklarını ifade eden Doç. Dr. Dönmez, daha sonra bu eserlerin Amasya Müzesine teslim edileceğini kaydetti.
Oluz Höyük kazılarına büyük önem verdiklerini belirten Vali Halil İbrahim Daşöz ise Doç. Dr. Şevket Dönmez ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile