Armutçuk'taki Pazaryeri Girisine 'Akilli Kavsak'

Armutçuk'taki Pazaryeri Girisine 'Akilli Kavsak'

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, yerli halkin “Armutçuk” ismiyle de hatirladigi Aliçetinkaya Mahallesi’nde, Pazar günleri kurulan kapali pazaryeri sapagina Ayvalik Belediyesi tarafindan akilli kavsak yapilacak.

Cunda Adasi ile Ayvalik Merkez’e giden yollarin kesistigi kontrolsüz kavsak bugüne kadar ilçede en fazla trafik kazasinin meydana geldigi nokta olarak bilinirken, Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin’in talimatiyla sapaga yapilacak olan akilli kavsak sayesinde söz konusu bölgenin hem yaya hem de araç geçisleri açisindan son derece güvenli bir hale getirilmesi bekleniyor.

Önümüzdeki günlerde baslayacak çalismalar öncesinde akilli kavsagin yapilacagi bölgede baslayan çalismalari yerinde inceleyen Baskan Ergin, gazetecilerin sorularini yanitladi.

Ayvalik ulasiminda kroniklesen sorunlarindan biri olan Armutçuk Pazaryeri sapaginda ulasimi rahatlatmak, yayalarin güvenligini saglamak amaciyla akilli kavsak yapim çalismalarina basladiklarini aktaran Belediye Baskani Mesut Ergin, “Sik kullanilan alanlardan biri olan ve yenilenen Armutçuk Sahil mevkii, Itfaiye ile Kirlangiç Akilli Kavsagi’nin ulasim ayaklarindan biri olan Pazaryeri Kavsaginin tamamlanmasiyla bölgede yasanan trafik sorunlari büyük ölçüde çözüme kavusacak” dedi.

Göreve geldigi ilk günden bu yana Ayvalik’in yillardir süregelen kroniklesmis sorunlarina çözüm ürettiklerini hatirlatan Baskan Ergin, “Yaya ve trafik yogunlugu nedeniyle siklikla kazalarin yasandigi bu bölgede çalismalarin tamamlanmasiyla güvenli ve kontrollü geçislerle olumsuzluklari ortadan kaldirmis olacagiz. Dahasi, Armutçuk Pazaryeri akilli kavsagi Ayvalik’imiza deger katacaktir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile