Arnavutköy'de Iddiaya Göre Fabrikalardan Atilan Kimyasal Madde Derenin Rengini Degistirdi

Arnavutköy'de Iddiaya Göre Fabrikalardan Atilan Kimyasal Madde Derenin Rengini Degistirdi

Arnavutköy Bogazköy Istiklal Mahallesi’nde iddiaya göre fabrikalardan atilan kimyasal madde derenin rengini degistirdi. Mavi akan dere mahalle sakinlerini tedirgin etti. Dere yolu boyunca akan mavi kimyasal atik dron ile havadan görüntülendi.

Arnavutköy Bogazköy Istiklal Mahallesi’nde bulunan dereye fabrikalardan kimyasal atik atildigi iddiasi mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Akan derenin Alibeyköy Baraji’na baglandigini belirten mahalle sakini “Biz bu suyu içiyoruz, hayvanlar ölüyor” diyerek duruma tepki gösterdi. Dere boyunca akan mavi kimyasal dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde akan mavi kimyasalin daha genis bir dereye baglandigi görüldü.

Derenin yaninda bulunan bir fabrikanin ise dumanla birlikte atiklarini dereye biraktigi da görüntülendi.

“Sadece yagmur yaginca rengi degisiyor”

Mahalle sakinlerinden Selahattin Üner, “Biz burada bu derede dogduk büyüdük. Önceden bu su berrak akiyordu simdi fabrikadan buraya atik aktigini görebiliyorsunuz. Dokuma fabrikasi var burada ve bu su Alibeyköy Baraji’na akiyor. Yazik günah biz bu suyu içiyoruz. Bu suyun rengi hep bu sekilde yagmur yaginca biraz degisiyor diger zamanlar hep bu sekilde. Burada canli hayvanlar baliklar var hepsi ölüyorlar burada biz kimyasal oldugunu biliyoruz kokuyor çünkü. Biz çok endiseliyiz herhangi bir sikayette bulunmadik ama kimse de denetlemedi gelmedi. Biz ara sira buraya oturmaya geliyoruz bu susuzlugu çekerken baraja akan suyu içmek zorunda kaliyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile