Arnavutluk Halk Meclisi Başkanı Topalli Azerbaycan'da

Azerbaycan'a resmi ziyaret düzenleyen Arnavutluk Halk Meclisi Başkanı Jozefina Topalli, Azeri meslektaşı Oktay Asadov'la bir araya geldi.

  Arnavutluk Halk Meclisi Başkanı Jozefiba Topalli ile görüşen Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Oktay Asadov , Avrupa Parlamenterler Konseyi , AGİT ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı çerçevesinde Azerbaycan ' la Arnavutluk işbirliği içinde olduğunu belirterek , iki ülke arasında ekonomik ve siyasi ilişkilerin kurulması için yeterince imkan bulunduğunu söyledi . Asadov , " Parlamentolarımız ve hükümetlerimiz mevcut imkanları kullanarak , tüm alanlarda ilişkileri geliştirmeliler " dedi .
Jozefina Topalli ise , Azerbaycan ' a ilk defa geldiğini belirterek , Azerbaycan ' ın hızla geliştiğini gördüğünü belirtti . Topalli , " Umarım ülkelerimizin parlamentoları arasındaki ilişkiler , gerçekleştirmiş olduğum bu temaslardan sonra daha da gelişir " dedi .
Daha sonra Jozefina Topalli , Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi . Topalli , görüşmede ülkesinin Azerbaycan ' la diplomatik ilişkilerin kurulmasını arzu ettiklerini , enerji , turizm , kültürel ve diğer alanlarda da işbirliğinin kurulup geliştirilmesi yönünde büyük imkanlar olduğunu belirtti . Cumhurbaşkanı Aliyev ise , karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesinin Azerbaycan için de önemli olduğunu belirtti . Siyasi , ekonomik , kültürel , ulusal teşkilatlar çerçevesinde ilişkilerin
önemliliğinin müzakere edilmesi yönünde Arnavutluk Halk Meclisi Başkanı ' nın Azerbaycan temaslarının çok önemli olduğunu belirtti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile