Arnavutluk'ta Muhaliflerden Hükümet Binasina Molotof Kokteylli Saldiri

Arnavutluk'ta Muhaliflerden Hükümet Binasina Molotof Kokteylli Saldiri

Arnavutluk’ta Arnavutluk’ta eski Basbakan ve ana muhalefetteki Demokratik Parti lideri Sali Berisha’nin ev hapsine tutulmasini protesto eden muhalefet destekçileri baskent Tiran’da bulunan hükümet binasina molotof kokteyli ve taslarla saldirdi.

Arnavutluk’ta eski Basbakan ve ana muhalefetteki Demokratik Parti lideri Sali Berisha’nin ev hapsine alinmasinin ardindan destekçileri bir kez daha sokaklara döküldü. Binlerce kisi baskent Tiran’da bulunan hükümet binasi önünde toplanirken Basbakan Edi Rama’nin ofisi güvenlik çemberine alindi. Hükümet yetililerini organize suç ve yolsuzluga karismakla suçlayan muhalifler, hükümet binasina molotof kokteyli ve taslarla saldirdi. Demokrasi yanlisi ögrencilerin ülkeyi uzun süre yöneten komünist lideri Enver Hoca’nin heykelinin yikildigi 20 Subat’i anmak amaciyla eylem için dünü seçen göstericiler hükümet muhalifi sloganlar atti. Göstericilere video konferans yöntemiyle seslenen ev hapsindeki ana muhalefet lideri Berisha, “Edi Rama, diger diktatörler gibi tüm gücü elinde tutmak ve muhalefetsiz bir Arnavutluk istiyor” dedi.

Gösteriye katilmak üzere 110 km yol geldigini söyleyen eylemci Syle Xhebexhia, “Bugün Enver Hoca yönetiminden daha kötü olan Rama yönetimini devirmek için buradayiz” dedi.

Ana muhalefet lideri yolsuzlukla suçlaniyor

Arnavutluk’ta 1992-1997 yillari arasinda cumhurbaskanligi, 2005-2013 yillari arasinda ise basbakanlik yapan Berisha, görevde oldugu döneme iliskin yürütülen bir yolsuzluk davasi kapsaminda Aralik ayinin sonunda ev hapsine alindi. Yurtdisina çikmasi da yasaklanan 79 yasindaki Berisha, 2005-2013 yillari arasindaki dönemde nüfuzunu kullanarak bir devlet arazisinin özellestirilmesinde damadini kayirmakla suçlaniyor. Hakkindaki suçlamalari kabul etmeyen Berisha ise, Edi Rama’yi muhalifleri susturmaya yönelik siyasi saldiri gerçeklestirmekle suçluyor.

Öte yandan ana muhalefette olan Demokratik Parti ise, Basbakan Rama’yi adam kayirma ve yolsuzlukla suçlayarak ülkenin gençlerinin büyük bir kisminin daha iyi yasam sartlari için Avrupa ülkelerine göç etmesine neden oldugunu savunuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile