Arnavutluk'ta TIKA Destegiyle Gençlere Aricilik Egitimi Verildi

Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA) ile Korçe Il Konsey Baskanligi arasinda geçtigimiz Haziran ayinda imzalanan “Korçe Bölgesinde Tarimda Gençlerin Tesviki ve Modern Ariciligin Desteklenmesi” alaninda is birligi protokolü çerçevesinde, aricilik egitimini basariyla tamamlayan 30 gence sertifikalari verildi.

Korçe Valiligi binasinda gerçeklestirilen sertifika törenine, Arnavutluk Cumhuriyeti Tarim ve Kirsal Kalkinma Bakani Anila Denaj, T. C. Tiran Büyükelçisi Tayyar Kagan Atay, TIKA Tiran Koordinatörü Mustafa Ata, Korçe Il Konseyi Baskani Erjon Nexhipi, Korçe Valisi Nertil Jole, Korçe Belediye Baskani Sotiraq Filo, Maliq Belediye Baskani Gzim Topçiu, Korçe Fan S. Noli Üniversitesi Rektör Yardimcisi Benita Stavre, Korçe Il Konseyi çalisanlari ve egitim alan genç kursiyerler katildi.

Etkinlikte konusan Bakan Denaj, Türkiye’nin Arnavutluk’a her zor aninda destek oldugunu belirterek, TIKA projesinin gençler için büyük firsatlar sundugunu vurguladi. Proje sayesinde aricilik gibi sektörlere adim atan birçok genç oldugunu ifade eden Denaj, projeye katilan gençlerin parlak bir ekonomik gelecege sahip olacaklarina inandigini söyledi.



Korçe Il Konseyi Baskani Nexhipi ise konusmasinda, gençlere verdikleri önceligi vurgulayarak, bu projeyi seçmelerindeki en önemli sebebin gençlerin egitimine ve gelisimine yapilan yatirim oldugunu belirtti.

Nexhipi, projenin gençlere bilgi edinme, beceri gelistirme ve aricilik alaninda pratik deneyim kazanma firsati sundugunu, projenin tarim, yenilik ve çevreyi tek bir girisimde birlestirerek sadece ekonomik kalkinmayi degil, ayni zamanda çevrenin korunmasini da hedefledigini söyledi.



Törende, Tiran Tarim Üniversitesi ve Korçe Fan S. Noli Üniversitesi profesörleri tarafindan 7’si kadin, 23’ü erkek olmak üzere toplam 30 genç, 3 hafta süren teorik ve pratik egitimin ardindan yapilan sinavda basari göstererek sertifika aldi. Basarili olan gençlere, 4’er adet ari kovani temin edildi.

Protokol çerçevesinde, gençlerin pratik egitimi verimli bir sekilde gerçeklestirebilmeleri amaciyla her kursiyere birer adet ari kovani ve temel aricilik ekipmani saglandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile