Arnavutluk'un Güneyinde Orman Yanginlari

Arnavutluk'un Güneyinde Orman Yanginlari

Arnavutluk’un güneyinde çikan orman yanginlarina müdahale sürüyor. Avrupa Birligi (AB), Arnavutluk’un talebi üzerine 4 yangin söndürme uçagi gönderdi.

Balkan ülkesi Arnavutluk’un Yunanistan sinirinda iki gün önce sicak hava dalgasinin etkisiyle çikan orman yanginlari devam ediyor. Dropull Belediyesine bagli Grapsh köyünde ve Finiq Belediyesine bagli Kardhikaq köyünde itfaiye ekiplerinin söndürme çalismalarina ordu da destek veriyor. Alevlerin evlere yayilmasi önlenirken, söndürme çalismalari sürüyor.

AB’den uçak destegi

Avrupa Komisyonu’ndan yapilan açiklamada, Arnavutluk’un AB Sivil Koruma Mekanizmasi araciligiyla yaptigi yardim talebi üzerine 4 uçak gönderildigi belirtildi. AB Kriz Yönetimi ve Insani Yardimlardan Sorumlu Komiseri Janez Lenarcic, “Orman yanginlari sinir tanimiyor. AB, yerel ekiplerin mücadelesine destek için Yunanistan’dan yangin söndürme uçaklarini seferber etti. Arnavutluk’a gerekirse daha fazla destek vermeye haziriz” ifadelerini kullandi.

Arnavutluk Savunma Bakani Niko Peleshi sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, “Uçaklar Dropull ve Finiq’teki alevleri söndürmek için havadan müdahaleye basladi.

Yunanistan tarafindan Avrupa Sivil Koruma Mekanizmasi araciligiyla Arnavutluk’a destek için gönderilen uçaklar, Silahli Kuvvetlerimizin, itfaiyecilerimizin, acil durum çalisanlarimizin ve 2 gündür alevlerle mücadele eden yerel birimlerin söndürme çalismalarina katiliyor” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile