Arslan: Demokrasimiz için kara leke olan 27 Mayıs, 1980'e kadar bayram olarak kutlandı

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türk demokrasisi için kara bir leke olarak nitelendirdiği 27 Mayıs'ın Türkiye'de 1980'e kadar 20 yıl

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türk demokrasisi için kara bir leke olarak nitelendirdiği 27 Mayıs'ın Türkiye'de 1980'e kadar 20 yıl boyunca bayram olarak kutlandığını belirtti.

Hizmet-İş Sendikası Bursa Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu BUSKİ Toplantı Salonu'nda yapıldı. Genel Kurula Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, sendika başkanları, parti il başkanları, delegeler ve üye sendika başkanları katıldı. Genel kurulda 3. dönemdir Hizmet-İş Bursa Şubesi'nin başkanlığını yürüten Yaşar Yel ile Süleyman Aydın yarışacak. Seçilecek başkan 4 yıl süre ile Bursa'nın yanı sıra Balıkesir ve Çanakkale illerine de başkanlık yapacak.

Genel kurulda konuşan Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptıkları çalışmalar ile farklı bir sendikacılık anlayışı ile hizmet ettiklerini belirtti. Genel kurulun hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Arslan, seçimi kim kazanırsa kazansın, asıl kazanının sendika ve işçiler olacağını söyledi.

"27 MAYIS 20 YIL BAYRAM OLARAK KUTLANDI"

Konuşmasından Türkiye'de yaşanan demokratik gelişimlere de değinen Mahmut Arslan, önceki gün yıldönümü yaşanan 27 Mayıs Darbesi'nin yıldönümü konusunda de değerlendirmelerde bulundu. "27 Mayısın Türk demokrasisi için kara bir leke olarak tarihteki yerini aldığını" vurgulayan Mahmut Arslan, "27 Mayısta, o kara günde Adnan Menderes ve arkadaşlarını kaybettik. Bu gün bizi asıl yaralayan ise hala 27 Mayıs'ı savunanların ve bunun arkasında olanların aramızda bulunmasıdır." dedi.

27 Mayıs'ı bir devrim olarak değerlendirip, Adnan Menderes ve arkadaşlarına yapılanları savunanları anlamakta zorlandıklarını vurgulayan Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Arslan, şunları söyledi: "Adnan Menderes ve arkadaşlarının demokrasi mücadelesinde açtıkları yol şartlar ne olursa olsun açık olmaya devam edecek. Şartlar ne olursa olsun onların bu ülkeye kazandırdıklarını bu ülke hiç bir zaman unutmayacak."

Adnan Menderes ve arkadaşlarına yapılan muamelenin bir bayram gibi algılandığına değinen Mahmut Arslan, "Bu durum bir bayram gibi algılanıyordu. 27 Mayıs 1980'e kadar bu ülkede bayram ilan edildi ve bayram olarak kutlandı. 1980'de kaldırıldı, 1960'dan 80'e kadar 20 yıl 27 Mayıs bu ülkede bir bayram olarak kutlandı. Bu gerçekten bizleri incitiyor." şeklinde konuştu.

Mevcut başkan Yaşar Yel de Hizmet-İş Sendikası Bursa Şubesinde 3 dönemdir başkanlık yaptığını hatırlatarak, "Önemli olan burada demokrasinin kazanmasıdır. Bunlar demokrasinin güzellikleri, burada herkes katılabilir seçime, önemli olan insanlara en iyi hizmeti verenlerin kazanmasıdır, işçilerin kazanmasıdır. Biz öncelikle eksikleri gördük, en başta bu eksikleri gidermek için insanlara ulaşma adına bir koordinasyon kurulu kuracağız. Bununla işçilerin sıkıntılarını daha iyi bir ortamda çözmeye gideceğiz." şeklinde konuştu.

Yeni başkan adayı Süleyman Aydın ise sendika yönetiminin çalışanların yanında olmadığını belirterek, bu açığı kapatmak için aday olduğunu söyledi. Tabandan gelen insanlar olarak beklentilere cevap vereceklerini aktaran Aydın, önemli olanın ise sendika ve işçilerin kazanması olduğunu söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile