Arslantepe Höyügü'nde Karsilama Merkezi Çalismalari Hizla Devam Ediyor

Arslantepe Höyügü'nde Karsilama Merkezi Çalismalari Hizla Devam Ediyor

UNESCO Dünya Mirasi listesine alinan Arslantepe Höyügü’ne gelen ziyaretçilerin talep ve isteklerini karsilamak amaciyla Karsilama Merkezi insa çalismalari devam ediyor. Karma insaat teknigiyle yapilacak olan merkezde, Arslantepe Höyügü’nün kronolojik tarihini anlatan simülasyon odasinin yani sira, çesitli aktiviteler de yapilabilecek.

Battalgazi ilçesi Orduzu Mahallesi’nde bulunan Karsilama Merkezinin yapimi ile ilgili bilgiler veren Kültür Varliklari ve Projeler Sube Müdürü Gökçek Boyraz, Temmuz ayinda yapimina baslanan merkezin yaklasik 6 aylik bir süre sonunda tamamlanmasini hedeflediklerini söyledi.

Sube Müdürü Gökçek Boyraz, “Battalgazi ilçesi Orduzu Mahallesi’nde bulunan Arslantepe Höyügü’nün yaklasik 100 metre yakininda bulunan Arslantepe Karsilama Merkezi insaat alanindayiz. Arslantepe Höyügü alani, Baskanimiz Sayin Selahattin Gürkan’in yaklasik 20 yillik emek ve gayretleriyle 2021 yilinda UNESCO Dünya Mirasi Listesine alindi. Arslantepe Höyügü, Dünya Mirasi Listesine alindiktan sonra ziyaretçi sayisinda ciddi bir artis oldu. Bu artistan dolayi, buradaki ziyaretçilerin talep ve ihtiyaçlarini karsilayabilmek için Karsilama Merkezi binasina ihtiyaç duyduk. Yine Baskanimizin talimatlariyla bu alanda Imar ve Sehircilik Dairesi Baskanligi olarak, Karsilama Merkezi Projeleri hazirlandi. Hazirlanan projeler, 2022 yilinda kurul tarafindan onaylandi ve 2023 yilinin Temmuz ayi itibariyle de yapim islerine basladik. Yaklasik 6 aylik bir süreçte yapim islerinin tamamlanmasini hedeflemekteyiz” dedi.

"Arslantepe Höyügü’nün kronolojik tarihi anlatilacak"

Karsilama Merkezinde yapilabilecek aktivitelere deginen Boyraz, “Karsilama Merkezi, yapi geleneksel ve modern malzemelerin bir araya gelmesiyle olusan ‘Karma Insaat’ teknigiyle yapilmaktadir. Insaatimiz, yaklasik 1650 metrekarelik bir alana oturuyor. Içinde kafeterya, çok amaçli salon, simülasyon merkezi gibi islevler bulunuyor. Gelen ziyaretçilerin ihtiyaçlarini karsilamaya yönelik islevler disinda höyük alaninin kronolojik tarihini anlatan bir simülasyon odasi da bulunacak. Yaklasik 200 metrekarelik bir alanda hem geçmis toplumlarin yasantisi canlandirilacak hem de kronolojik olarak höyügün kronolojik tarihi anlatilacak. Sehrimize gelecek olan ziyaretçi sayisinin artisina önemli bir katki saglayacak olan bu yapinin hayata geçirilmesiyle ilgili desteklerini esirgemeyen Belediye Baskanimiz Sayin Selahattin Gürkan’a tesekkürlerimizi sunuyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile