Arsuz Dostluk Kenti Yenilendi

Arsuz Dostluk Kenti Yenilendi

06 Subat 2023’te meydana gelen ve 11 ilde hissedilen deprem sonrasi Bodrum Belediyesi tarafindan kurulan Hatay Arsuz Dostluk Kenti, depremzede vatandaslara hizmetlerine devam ediyor.

Depremin ilk gününden itibaren desteklerine baslayan ve yaklasik 6 aylik süre zarfinda bölgede hizmetlerini sürdüren Bodrum Belediyesi, Hatay Arsuz Dostluk Kenti’nde depremzede vatandaslarin barinma, yeme-içme gibi temel ihtiyaçlarini karsilamak üzere çalismalarini sürdürüyor.

Hatay’in Arsuz ilçesinde bir nebze de olsa yaralarin sarilmasi ve deprem magduru vatandaslarin yasamini sürdürebilmeleri için Bodrum’dan gelen gida ve giyim yardimlariyla baslayan çalismalar sonrasi kurulan kentte vatandaslarin daha konforlu olarak yasamlarini sürdürmeleri için yenilikler yapiliyor. Bir kismi çadir bir kisminin konteyner olarak tasarlandigi kentte gelinen noktada çadir yasam sartlarinin zor olmasi sebebiyle kentte çadirlarin tamami kaldirildi. Bölgede yapilan yenilikler çerçevesinde 290 konteyner ev bölgeye yerlestirilerek bin 400 vatandasa konaklama imkani saglanacak duruma getirildi.

Konteyner kentte dus, mutfak, oturma grubu, yatak, televizyon, klima ocak, sofben gibi bütün imkanlar vatandaslarin hizmetine sunulurken sosyal tesis, depolama alanlari, berber, kuaför, kafe, market, çocuk oyun alanlari, kütüphane, eczane, saglik kabini, kres ve çamasirhanenin vatandaslara hizmet vermeye devam ettigi belirtildi. Ayrica konteyner kent etrafina yürüyüs ve bisiklet yollari yapilirken altyapi, peyzaj ve çevre güvenligi için çitle çevirme islerinin de yine Bodrum Belediyesi ekipleri tarafindan yapildi.

Dostluk Kenti’nde çalismalarin tamamlanmasiyla birlikte, belirlenecek plan dahilinde bölgedeki yerel yönetimlere teslim edilecegi ve Bodrum Belediyesi’nin deprem bölgesindeki görevini tamamlayacagi bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile