Artan Çiçek Satislari Hatay'da Bu Sefer Yüz Güldürmedi

Artan Çiçek Satislari Hatay'da Bu Sefer Yüz Güldürmedi

Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerde büyük yikimin yasandigi Hatay’da hayatini kaybedenlerin yakinlari tarafindan mezarlari için alinan çiçekler, esnafin da yüreklerini yakti.

Kahramanmaras’ta meydana gelen depremlerde büyük yikimin yasandigi Hatay’da on binlerce kisi hayatini kaybetti. Cenazelerin topraga verilmesinin ardindan ise yakinlari tarafindan mezarlara çiçekler alinmaya baslandi. Çiçekçilerin islerinde artis olsa da vatandaslari için yürekleri sizliyor. Bir kar gütmeden gelenlere yardimci olmaya çalisan çiçekçi esnafi 5 ile 50 lira arasinda satis yapiyor.

“Zorumuza gitti ama yapacak bir sey yok”

Çiçek satan Turgut Kavuk, yasanan depremden dolayi üzgün olduklarini ifade ederek, “Deprem oldu. Çok insanimiz öldü. Allah rahmet eylesin. Mekanlari cennet olsun. Mezarlar çogaldi. Gelip mezarlar için çiçek aliyorlar. Elimizden geldigince yardimci oluyoruz. Bu verdigimiz çiçekler buranin mevsimine uygun kalici. Mezar çiçeklerin üretimini biraz daha çogalttik. 5 liradan 50 liraya kadar çiçek var. Alis fiyatina yakin veriyoruz. Su zamanda elimizden geldigince birbirimize destek oluyoruz. Ilk günden beri almaya basladilar. Zorumuza gitti ama yapacak bir sey yok.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile