Artan Kazalara Kaymakamliktan Açiklama

Artan Kazalara Kaymakamliktan Açiklama

Zonguldak’in Eregli ilçesinde sik yasanan trafik kazalari ve denetimlerde karsilasilan kusurlara yönelik Kdz. Eregli Kaymakamligi tarafindan açiklama yapildi.

Kdz. Eregli Kaymakamligi tarafindan son yasanan trafik kazalarina yönelik açiklama yapildi. 2021 yilinin ilk 6 ayinda 589 kisiye toplam 108 bin 176 TL idari para cezasi uygulandigi belirtilirken, patpat sürücülerine uyari yapildi. Birden fazla kazaya karistigi tespit edilen sürücülere Emniyet Genel Müdürlügü’nce yapilan planlama kapsaminda egitim verilecegi belirtilen açiklamada su ifadeler yer aldi:

“Trafikte seyreden araçlarda yüksek sesli müzik yayini ve abart egzoz nedeniyle halkimizdan sürekli olarak sikâyet almaktayiz. Hiçbir sebep kisilere toplumu rahatsiz etme hakki vermez.

Bu baglamda trafik görevlilerimizce yapilan denetimlerde bu tür davranislar sergileyen kisiler ikaz edilmekte ve mevzuat çerçevesinde islem yapilmaktadir.

Topluma direkt rahatsizlik vermemekle birlikte motosiklet kullananlarin kask, diger araç kullanicilarinin emniyet kemeri takmamasi ve araç camlarina film kaplanmasi gibi ihlaller de trafik güvenligi açisindan tehlikeli olup hem kendileri için hem de trafikte olan toplumun diger fertleri için ciddi risk olusturmaktadir. Mevzuata göre araçlarin ön camlarinda cam filmi bulunmasi yasaktir. Ön kapilarin camlarinda %85 isik geçirgenligine sahip 1 numara, arka kapi camlarinda ise %70 geçirgenlige sahip 2 numara filmler kullanilabilmektedir. Bununla birlikte yapilan kontrollerde birçok araçta bu sinirlamalara uyulmadigi; ön camlarin filmli oldugu, kapi camlarinda da belirtilen sinirlamalara uygun olmayan ve görüsü engelleyen oranlarda filmlerin kaplandigi görülmektedir. Araç sahipleri günesin etkisini minimize etmek için bu filmleri tercih etmekte ancak yagisli havalarda ve gece vakitlerinde görüsü engelleyen bu filmler nedeniyle sürücüler zor anlar yasamaktadir.

Bu kapsamda 2020 yilinda; cam filmi nedeniyle 91, abart egzoz nedeniyle 31, yüksek sesli müzik nedeniyle 95, emniyet kemeri ihlali nedeniyle 116, kask kullanmama nedeniyle bin 239 olmak üzere bin 572 kisiye toplam 281 bin 340 TL; 2021 yilinin ilk 6 ayinda ise cam filmi nedeniyle 39, abart egzoz nedeniyle 14, yüksek sesli müzik nedeniyle 38, emniyet kemeri ihlali nedeniyle 50, kask kullanmama nedeniyle 448 olmak üzere 589 kisiye toplam 108 bin 176 TL idari para cezasi uygulanmistir.

Ilçemizde motosiklet kullanimi yaygin olup, pandemi dönemiyle birlikte özel araçlara/motosikletlere yönelimin artmasi, yine pandemi dönemiyle birlikte paket servis hizmetlerinin çogalmasi ve bu hizmetlerde motosikletlerin kullaniliyor olmasi trafikteki motosiklet sayisini daha da arttirmistir. Son zamanlarda gerek motosiklet kullanicilarinin trafik kurallarina aykiri bir sekilde ayni serit içerisinde önündeki araçlari sagdan-soldan geçmeye çalismasi, yasak levhalarina uymamasi gerekse diger araç sürücülerinin motosikletlere karsi duyarsiz olmasi ve yok farz etmesi gibi nedenlerle motosikletlerin karistigi kazalarda da artis yasanmistir. Bu kazalarin hemen hemen tamami yaralanmayla sonuçlanmakta olup 24 Mayis 2021 günü meydana gelen kazada motosiklet sürücüsü bir vatandasimiz maalesef hayatini kaybetmistir.

Meydana gelen kazalarin en aza indirilmesi için birden fazla kazaya karistigi tespit edilen sürücüler ve soförlük meslegine mensup olanlar basta olmak üzere belirlenen kisilere yönelik, Emniyet Genel Müdürlügümüzce yapilan planlama kapsaminda önümüzdeki süreçte egitimler verilecektir.

Ayrica, bölgemizde çiftçilerimizin tarimsal üretimde ve alanlarda kullanmasi için çapa makinesi/el motoru olarak imal edilmis olan ve ‘’Patpat’’ diye tabir edilen araçlari; hiçbir mühendislik projesi olmadan üzerinde birçok degisiklik yapilarak bir ulasim ve tasima araci olarak özellikle karayolunda kullanmalari son derece tehlikeli ve yasaktir. Bu sebeple karayoluna çiktiklarinda bir daha geri dönüsü olmayan birçok ölümlü, yaralamali kaza meydana gelmektedir.

Yapilan ve yapilacak olan tüm trafik vs. kontrollerinde “Patpat” diye tabir edilen bu araçlarin maksadi disinda kullanildiginin tespit edilmesi halinde cezai islem uygulanarak trafikten men edilecektir.

Trafikte bulunan herkesin kurallara uymasi, yayalara ve motosikletlere karsi duyarli olunmasi hususlariyla ilgili farkindalik olusturulmasi için Emniyet Müdürlügü ve Ilçe Jandarma Komutanliginca gerçeklestirilecek egitimler ve denetimlere ek olarak konunun sik sik yerel basinda islenmesi ve diger kurumlar tarafindan da desteklenmesi faydali olacaktir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile