Artik Kirazin Da Tarhanasi Var

Artik Kirazin Da Tarhanasi Var

Amasya Valisi Yilmaz Doruk’a bir kadin kooperatifi ziyareti sirasinda kirazin posasindan yapilmis kuru pestil ikram edildi. Vali Doruk da “Kirazin ‘tarhanasi’ var arkadaslar” dedi.

Tasova Hünerli Eller Kadin Kooperatifi çalisanlarinin el emegi ile dogal ve yöresel ürünlerden elde edilen ürünler Vali Doruk’a ikram edildi. Alpaslan köyünde çiftçilerin bahçelerinde üretilen kirazlar, kooperatife getirilerek, pestil kivamina getirilip, eksi 40 derece dondurulduktan ve kurutma makinesinde kurutulduktan sonra tarhananin çitirligina dönüstü.

Amasya Valisi Yilmaz Doruk, “Burayi devlet destegiyle yaptik. Tabii ki kooperatiflesmeye, kadin emegine, istihdamina önem veriyoruz. Bizim kadinlarimiz çok üretken. Gerçekten güzel sonuçlar elde ettigimiz kooperatiflerimizden bir tanesi. Bu meyvecilik bölgemizde önemli. Bunun katma degerini arttirarak, üretmek daha da önemli. Burada kooperatifimiz su an meyve kurutma tesisini isletiyor. Tasova da meyvecilikte çok iyi biliyorsunuz. Çiçek bamyasi da ‘altin bamya’ diyoruz, çok çok önemli ama meyvecilikte de burada dogal meyvelerin kurutulup, pazara sunulmasi çok kiymetli. Güzel isler yapiyorlar, biz de destekliyoruz kendilerini” dedi.

Hünerli Eller Kadin Kooperatifi üyesi Emine Yildiz, “Bahçemden kirazimi getirdim. Kirazi kurutalim dedik ve bunu yaptik. Sonra posasini yaptik, daha sonra da suyunu çikarttik. Suyu ile meyve suyu ve sicak içildiginde de çay yaptik. Kirazdan üç çesit ürün elde ettik, kiraz kurusu, kiraz posasi ve kiraz suyu. Bence oturdu yerine, iyi bir fikirdi Vali Bey’in söyledigi. Evet, kiraz tarhanasi dedi” diye konustu.

Vali Doruk’a, Tasova Kaymakami Efe Kiliç, Belediye Baskani Ömer Özalp, Hünerli Eller Kadin Kooperatifi Baskani Özlem Genç, ve kooperatif üyeleri eslik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile