Artık Sokakta Değil Sanat Ve Sporda Ter Döküyorlar

Artık Sokakta Değil Sanat Ve Sporda Ter Döküyorlar

Erzurum Valiliği‘nce sokakta çalışan çocukların suç ve suç ortamlarından uzaklaştırılması amacıyla oluşturulan Çocuk Danışma ve Eğitim Merkezi’nde (ÇODEM) eğitim gören 70 çocuk, seslendirdikleri eserler ve sergiledikleri performansla büyük alkış aldı.

Sağlık Müdürlüğü Çok Amaçlı Eğitim Salonu’nda düzenlenen programa Vali Sebahattin Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Fazlı Erdoğan ile çok sayıda davetli katıldı

Sosyal Hizmetler Müdürlüğü koordinesinde faaliyet gösteren ÇODEM’de 15 yaş grubundaki kız ve erkekler müzik, spor ve edebi yeteneklerini sergiledi. Erzurum yöresi türkülerini koro ve solo olarak seslendiren öğrencilerin sahne performası dinleyicilerden büyük alkış alırken, kiremit kırma gösterisi yapan bir sporcu Vali Öztürk’e Türk Bayrağı sundu.

Sosyal Hizmetler Müdürü Sultan Murat Aydın, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü‘nün katkılarıyla çocukları sokaklardan kurtardıklarını söyledi. ÇODEM‘de eğitimlerine büyük önem verilen çocukların suç ve suç ortamlarından uzak kaldığını kaydeden Aydın, “Geleceğimizin teminatı olan çocukları sokaktan, yani suç ortamından kurtardık. Sevgi ve şefkatle yaklaştığımız çocuklarımız, aldıkları eğitim sonucunda örnek bireyler haline geldi. Ebru, şiir, Uzakdoğu dövüş sanatları ve müzik eğitimi alan bu çocuklarımızın estetik duyguları gelişti" diye konuştu.

Sokakta çalışmaktan kurtarılan çocukların kültürel, edebi ve sportif yönlerini ortaya çıkarttıklarını belirten ÇODEM Koordinatörü Abdulhakim Zafer, ebeveynlere de sosyal hizmet uzmanlarınca 14 hafta boyunca iletişim ve davranış konularında eğitim verildiğini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile