Artuklu Belediyesi, Personele, Ek Toplu Sözlesme Ile Yüzde 60 Oraninda Zam Yapti

Artuklu Belediyesi, Personele, Ek Toplu Sözlesme Ile Yüzde 60 Oraninda Zam Yapti

Artuklu Belediyesi ile Hak-Is’e bagli Hizmet-Is Sendikasi arasinda, toplu sözlesme ek protokol imzalanarak personele zam yapildi.

Imzalanan ek protokole göre, Ocak ayi maaslarina yansiyacak sekilde, en düsük personel ücreti net 27 bin TL, brüt ise 36 bin 500 TL olarak kararlastirildi.

Ek protokolü sevinçle karsilayan belediye personelleri, belediye bahçesinde toplanarak Belediye Baskani Mehmet Tatlidede ve ekibine tesekkür etti.

Ek Protokolle yüzde 60’lik bir zammin daha yapilarak, bir buçuk yillik görev süresince 4 defa maaslara iyilestirme yaptiklarini ifade eden Baskan Tatlidede, sunlari söyledi:

“Merakla beklediginiz toplu sözlesmenizin ek protokolü bugün itibari ile Hizmet Is Sendikasi ile imzalamis bulunmaktayiz. Biz göreve geldigimiz ilk günden bu yana daima sizlerin refahini düsünerek hem maddi hem manevi anlamda huzurlu bir ortamda çalismaniz için çaba sarf ettik. Bir buçuk yillik görev süre içerisinde maaslariniza toplam 4 defa iyilestirme yaptik. Malumunuz, yeni dönemde de yönetime adayim. Sizlerin de destegiyle yeni dönemde de sizleri memnun edecek adimlar atmaya devam edecegiz. Belirledigimiz rakam, sizlere ve ailelerinize hayirli ve ugurlu olsun. Alinan kararla birlikte, en düsük net maas 27 bin TL olarak belirlendi. Sosyal haklariniz ile birlikte aylik ortalama 29 bin 510 TL alacaksiniz. Bu maaslariniz Ocak ayi için de geçerli olmus olacak. Bundan sonraki süreçte de ülkemizin mevcut enflasyon durumu göz önünde bulundurularak hiçbir mesai arkadasimizin zor durumda birakmayacagimiza söz veriyoruz. Rabbimi, birligimizi, beraberligimizi daim etsin. Bugün burada toplandiginiz için hepinize tesekkür ediyorum” seklinde ifade etti.

Yapilan ek protokol ile birlikte hiçbir isçinin enflasyona ezdirilmedigine dikkat çeken Hak-Is Mardin Sube Baskani Aziz Adibelli de sunlari söyledi:

“Basta Belediye Baskanimiza, ilçe baskanimiza, il yönetimimize, meclis üyelerine ve bütün emegi geçenlere tesekkür ediyoruz. Hayirli ugurlu olsun. Özellikle sunu da söylemek istiyorum. Su an imzaladigimiz tamamen ek protokoldür, Toplu is sözlesmemiz Temmuz ayindan sonra yapilacak. Yeni bir sözlesme olacak. Dolayisi ile suan tamamen yönetimin ve belediye baskanimizin Inisiyatifi olarak ek bir düzenleme yapilmistir. Yani yeni bir sözlesme degildir bu, bu sadece bir ek düzenlemedir. Insallah hayirlisi ile Belediye baskanimizi seçtikten sonra, Burada tekrar makaminda yeni bir sözlesme yaptigimiz zaman çok güzel bir sözlesme yapacagiz. Basta Belediye Baskanimiz Mehmet Tatlidede’ye ve emegi geçenlerden Allah razi olsun tesekkür ediyoruz.”

Imza törenine Artuklu Belediye Baskani Mehmet Tatlidede, AK Parti Artuklu Ilçe Baskani Yavuz Çaltekin, Hak-Is Mardin Sube Baskani Aziz Adibelli, Belediye Meclis Üyeleri ile Belediye çalisanlari katildi.

Toplu çekilen hatira fotografi ile program tamamlandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile