Artuklu Üniversitesi Öğrencileri Cizre'de Tarihi Hamidiye Kışlası'nı Gezdi

Artuklu Üniversitesi Öğrencileri Cizre'de Tarihi Hamidiye Kışlası'nı Gezdi

Mardin Artuklu Üniversitesi'nden 60 kişilik öğrenci grubu 'Şehir ve Medeniyet Gezisi' kapsamında Şırnak'ın Cizre ilçesinde bulunan Hamidiye Kışlası, Mem u Zin Zindanı, Türbesi ve diğer tarihi mekanları gezdiler

  Mardin Artuklu Üniversitesi ' nden 60 kişilik öğrenci grubu " Şehir ve Medeniyet Gezisi " kapsamında Şırnak ' ın Cizre ilçesinde bulunan Hamidiye Kışlası , Mem u Zin Zindanı , Türbesi ve diğer tarihi mekanları gezdiler .
Osmanlı İmparatorluğu döneminden bu yana 163 yıldır kışla olarak kullanılan son 35 yıldır da Cizre Hudut Tabur Komutanlığı ' na ev sahipliği yapan Hamidiye Kışlası ' nda taburun çıkması ile birlikte kışla vatandaşların ziyaretçi akınına uğradı .
13 Şubat 2010 tarihinde boşaltılan tarihi mekana çevre illerden de ziyaretler başladı . Hamidiye Kışlası ' nın ( Bırca Belek ) ilk ziyaretçileri " Şehir ve Medeniyet Gezisi " kapsamında ilçeye gelen Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencileri oldu .
Öğrenciler Cizre Özel İdare Müdürü Faruk Özervarlı ' nın rehberliğinde Hamidiye Kuşlası , Tarihi Mem u Zin Zindanı , Mirler Divanı , Mem U Zin Türbesi , Ulu Cami , Abdaliye Medresesi , Kırmızı Medrese ve Nuh Nebi Camii ' ni gezdiler . Öğrenciler ilk defa gördükleri tarihi mekanlara hayran kaldıklarını belirttiler .
Özel İdare Müdürü Özervarlı gezi ile ilgili olarak , " Tarihi mekanlarımızın onarılması şehrimizin yaşanılabilir ve gezilebilir konuma getirildiği takdirde turistik ve kültürel geziler Mardin , Hasankeyf ve Midyat ' ta olduğu gibi Cizre ilçemize de yapılması planlanacaktır . Cizreli vatandaşlarımızın da bu tür gezilerde katkılarını ve duyarlılıklarını göstermeleri önemli görülmektedir . Buraya gelecek olan ziyaretçilerin istek ve önerilerinde Cizrelilerin yardımcı olmaları mekanlarını onlara açmaları , dönmeleri
halinde Cizre ' yle ilgili iyi ve güzel izlenimlerle bu ziyaretçilerin ilçemizden mutlu ve memnun bir şekilde uğurlanmaları sağlanması Cizre ve ilçe turizminin geleceği için önemli ve faydalı olacaktır . Son olarak ilçemize gelen bu öğrenci grubunun buraya yapılacak olan turistik gezilerin başlangıcı olmasını temenni ediyorum " dedi .
Öğrenciler gezinin sonunda Dicle Nehri kenarındaki Belediye Parkı ' nda çay içtikten sonra ilçeden ayrıldılar .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile