Artvin Borçka'da 4 Yil Sonra Yine Ayni Sel Manzarasi Yasandi

Artvin Borçka'da 4 Yil Sonra Yine Ayni Sel Manzarasi Yasandi

Artvin’de önceki gün sabah saatlerinde baslayan siddetli yagmurlarin etkili oldugu Borçka ilçesindeki Küçükköy Mahallesi’nde 4 yil sonra yine sel manzarasi yasandi.

Artvin’de iki gündür araliksiz devam eden saganak yagis yerini sel ve heyelanlara birakti. Siddetli yagistan olumsuz etkilenen Borçka ilçesinde derelerin tasmasiyla ev ve is yerleri sular altinda kalirken yollar ise göle döndü. Hopa-Borçka kara yolu basta olmak üzere birçok köy yolu heyelan nedeniyle ulasima kapanirken 10’un üzerinde araç da sel sularindan dolayi zarar gördü. Gece geç saatlerde yasanan heyelanin boyutu ise gün agarinca ortaya çikti. Selin vurdugu Küçükköy Mahallesi’nde bulunan Kaleiçi Camii de heyelandan nasibini aldi. Miraç Kandili nedeniyle kalabalik cemaatle sele yakalanan caminin etrafi su ile doldu. Insan boyunu asan sel sulari nedeniyle cemaat camiden çikamayinca yardimlarina Borçka Belediyesi’nin is makineleri yetisti. Is makinelerinin kepçe kismina bindirilen cemaat camiden tahliye edildi.

4 yil sonra ayni tablo

Borçka ilçesinde meydana gelen sel akillara 2019 yilinda yasanan sel ve taskinlari getirdi. Kaleiçi Camii o gün de bugün oldugu gibi sular altinda kalmisti. Heyelanin önüne geçebilmek için caminin önündeki derede islah çalismalari yapilsa da bu kez heyelan dereden degil Hopa-Borçka kara yolu üzerinden camiyi buldu.

4 yil önce yasanan seli hatirlatan bölge esnaflarindan Yasar Özdemir, bu kez heyelanin 4 yil öncekine oranla daha büyük olduguna dikkat çekerek, “Asiri yagislar nedeniyle is yerlerimiz, müsterilerin, cemaatin arabalari sular altinda kaldi. Ben marangozum, is yerinde hiçbir seyim kalmadi. Ne yapalim, canimizi kurtardik. Tam kandil saatindeydi ve camideydik. Dag koptu dereyi kapatti, bu sefer dere kara yolundan bizi basti. Artik devletimize sigindik, yapacak bir sey yok. Yillardir yasiyoruz. 4 yil önce yine yasadik. 4 yil önceki seldense bu daha büyüktü. Bildigimiz akan dere kara yollarindan geldi. Biz canimizi zor kurtardik. Kimi camiye sigindi, ben belime kadar suyla anca kurtuldum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile