Artvin'de Çatlak Ve Açilmalarin Olustugu Tünelde Kaymanin Durdugu Bildirildi

Artvin'de Çatlak Ve Açilmalarin Olustugu Tünelde Kaymanin Durdugu Bildirildi

Artvin-Yusufeli karayolu üzerindeki bulunan çatlaklar ve açilmalar olustugu T14 Tüneli’nde meydana gelen çökmenin durdugu belirtildi.

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde insa edilen Yusufeli Baraji ve HES projesi kapsaminda ilçenin yeni yerlesimine ulasim saglayacak yollar geçtigimiz aylarda hizmete açildi. Toplam 56,7 kilometre uzunlugundaki yoldaki 39 adet tünelden biri olan Ahalt mevkiindeki T14 Tüneli’nde geçtigimiz aylarda kayma meydana geldi. 2 bin 460 metre uzunlugundaki T14 Tüneli’nin son 200 metresinde çatlaklar ve açilmalar da meydana gelirken, Karayollari ekipleri, çökmelere karsi tünel içinde çelik kafesle önlem aldi. Yapilan önlemlerin ardindan Karayollari ekipleri tünelde çökmenin durdugunu tespit ederken, Temmuz ayina kadar tünelin yakindan takip edilecegi ögrenildi.

Konuyla ilgili açiklama yapan Yusufeli Belediye Baskani Baris Demirci, Il Koordinasyon Kurulu toplantisinda Karayollari Bölge Müdürlügü tarafindan söz konusu tünelde kaymanin durdugunun açiklandigini söyledi.

Demirci "Viyadügün ilk tünelinde çökme oldu. Bu çökmeden dolayi tali yol ihalesi yapildi. Bir taraftan o yol devam ediyor. Çökmenin ne olup olmadigi noktasinda da, tam bilgimiz yok. Il Koordinasyon Kurulu toplantisinda Karayollari Bölge Müdürümüz bilgilendirme yapti. ’Çökme oturmus, devam etmiyor. Temmuz ayina kadarda izleme devam edecek’ bilgisi verildi.

Temmuz ayina kadar herhangi bir sorun hareket olmazsa tünelin tadilati yapilarak ulasim devam edecekmis” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile