Artvin'de Çig Altinda Hayatini Kaybeden Operatörü Kurtartmaya Giden Arama Kurtarma Personeli Yasadiklari O Anlari Anlatti

Artvin'de Çig Altinda Hayatini Kaybeden Operatörü Kurtartmaya Giden Arama Kurtarma Personeli Yasadiklari O Anlari Anlatti

Artvin’in Savsat ilçesine bagli Karaköy köyü yolunda 3 gün önce meydana gelen çigin altinda kalarak hayatini kaybeden is makinesi operatörünü kurtarmaya giden arama kurtarma personeli Halil Berkay Özcan, kurtarma çalismalarinda yasadiklarini o anlari anlatti.

6 Subat Sali günü kar nedeniyle yolu kapanan Karaköy köyünde çalisma yapan Il Özel Idaresi personeli operatörü Gökhan Yilmaz, (35) kepçesinin arizalanmasi üzerine tamiri için araçtan disariya çikti. Yilmaz, arizanin giderilmesi için arkadaslarindan yardim istedi. Bölgeye kamyonet ile gelen diger ekip kepçenin arizasini giderdigi esnada bir çig meydana geldi. O esnada Is makinasi, kamyonet ve Yilmaz, karlarin altinda kaldi. Ikinci bir çiginda meydana gelmesi üzerine operatör Yilmaz, tamamen gözden kayboldu. Ihbar üzerine bölgeye Savsat Arama Kurtarma Dernegi üyeleri, 112 acil saglik ve AFAD ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulasan Savsat Arama Kurtarma Dernegi ekipleri Yilmaz’i demir çubuklarla karin altinda aramaya basladi.

Yapilan çalismalarin ardindan Yilmaz, karlarin altindan çikartildi. 112 acil saglik ekipleri tarafindan hastaneye kaldirilan Yilmaz, bütün müdahalelere ragmen kurtarilamadi. Yilmaz’in cenazesi dün defnedildi. Olay yerine ilk ulasan Savsat Arama Kurtarma Dernegi yönetim kurulu üyesi Halil Berkay Özcan, yasadiklari o anlari anlatti.

“Karin altindan arkadasi çikarttigimizda maalesef eks durumdaydi”

Savsat Arama Kurtarma Dernegi yönetim kurulu üyesi Halil Berkay Özcan, yaptigi açiklamada “olay günü saat 6 sularinda bir ihbar aldik. Karaköy yol ayriminda bir çig düsme olayinin yasandigini ve Özel Idare’ye ait is makinesinin altinda kaldigini ögrendik. Bölgeye ulasmak için 4 araç ile yola çiktik. Önümüzde baska bir araç yol açiyordu. Olay yerine gittigimizde aracin sadece üst tarafi gözüküyordu. Iki tane Özel Idare elamani kendi imkanlariyla çikmislardi. Bir arkadasin kar altinda oldugu söylendi. Kar altindaki arkadasi elimizdeki demir çubuklarla aramaya basladik. Karin altindan arkadasi çikarttigimizda maalesef eks durumdaydi. Ambulans bekliyordu, ilk müdahaleyi olay yerinde yapti. Ardindan hastaneye kaldirildi ama arkadas hayata tutunamadi” seklinde konustu.



“Çig iki kez düstü”

Bölgede çigin iki kez düsmesi sonucu Gökhan Yilmaz’in çigin altinda kaldigini ifade eden Özcan, “Biz olaya giderken bulundugumuz araçla beraber çig altinda kaldik. Karayollari gelip aracimizi kurtardi. O anda hiçbir sey düsünmedik. Ekibimiz egitimlidir. Kim oldugunu bilmeden hemen kurtarmak için yola çikmistik. Üzücü bir durum. Çig iki kez düstü. Birinde is makinesinin tamiratini yapan arkadaslar kaçti. Sonrasinda arkadas çigin altinda kaldi. Çigin altinda kalan arkadaslarinin yerini gösterdiler. Kisa bir sürede arkadasimiza ulastik” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile