Artvin'de 'Çocuk-Edebiyat-Tabiat Senligi' Basladi

Artvin'de 'Çocuk-Edebiyat-Tabiat Senligi' Basladi

Artvin’de 2 gün sürecek “Çocuk-Edebiyat-Tabiat Senligi” basladi.

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Ali Nihat Gökyigit Botanik Bahçesi’nde okul öncesi, ilk ve ortaokul ögrencilerine kitap okumayi ve dogayi sevdirmek amaciyla

gerçeklestirilen Çocuk-Edebiyat-Tabiat Senligi’ne il merkezi ve köylerden bin 500’ün üzerinde ögrenci katildi.

Artvin Valiligi bünyesinde Artvin Çoruh Üniversitesi, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ve Il Milli Egitim Müdürlügü organizasyonunda ‘Okuyan Artvin Projesi’ kapsaminda düzenlenen senlikte yazarlar Gökçe Ates Aytug, Siirsel Tas, Bahar Ulukan, Burcu Aktas ögrencilere kitaplarini imzaladi. Senlikte çocuklar için yüz boyama, saglikli atistirmaliklar ve geleneksel oyunlarin yani sira Devlet Su Isleri Genel Müdürlügü tanitim tiri ile ‘Su Hayattir’ konulu tiyatro gösterileri yapildi.

Yusufeli Mehmet Akif Ersoy Yatili Bölge Ortaokulundan etkinlige katilan Asli Güngör, geçen yil da senlige katildigini ifade ederek, okuduklari kitaplarin yazarlariyla bir araya gelmekten mutlu olduklarini söyledi.



Arhavi Atatürk Ortaokulu 6’nci sinif ögrencisi Ruhsen Ali Yilmaz ise, sinif arkadaslariyla birlikte yazdiklari ‘Kum Tanesi ve Efenin Seyehati’ öykü kitabini etkinlikte sergilediklerini belirterek, Küçük Kalemler Büyük Hayaller Atölyesi’ni kurarak çalismalarinin devam ettigini söyledi.



“Çocuk-Edebiyat-Tabiat Senligi’, 10 Mayis günü saat 16.00’ya kadar ziyaretçilerini agirlamaya devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile