Artvin'de Dakikalarca Kalp Masaji Yapilan Kus Hayata Döndürüldü

Artvin'de Dakikalarca Kalp Masaji Yapilan Kus Hayata Döndürüldü

Artvin’in Kemalpasa ilçesinde bir otomobilin camina çarparak yere düsen kus, yapilan ilk yardim ve kalp masajiyla hayata geri göndü.

Olay Kemalpasa ilçe merkezinde meydana geldi. Cadde üzerinde bir otomobilin camina çarpan kus yere düstü. Hareketsiz halde yere yatan kusu gören vatandaslar, yeniden haytada dönmesi için seferber oldu.

Bölge esnaflarindan Yana Yilmaz ve Funda Ergül, hareketsiz bir sekilde avuçlarina aldiklari kusu yeniden yasamasini saglayabilmek için internete bakti. Internetten ögrendikleri ile kusa kalp masaji ve ilk yardimda bulunan Yilmaz ve Ergül’ün müdahalesi ile yarali kus yeniden canlandi. O anlar ise cep telefonuna kayit eden esnaflar kusun yeniden hayata dönmesiyle büyük mutluluk yasadi.

"Güzel bir olaya sahit olduk" diyen ilçe esnaflarindan Funda Ergül, ”Bir kusa araç çarpmis bana getirdiler. Avucumda sadece nefes aliyordu. Hareket etmiyordu. Biz internetten baktik, sonra kalk masaji ve müdahalelerde bulunduk. Kanat çirpmaya basladi.

Çok sükür hayata göndü. Daha sonra severken elimizden uçtu gitti. Dogaya kavustu, ailesine kavustu. Çok mutlu olduk" derken, kalp masajiyla kusu hayata döndüren Yana Yilmaz ise “Kusu hareketiz görünce. Hemen internette baktik ne iyi gelir diye, daha sonra kalp masaji yaptim canlandi. Suya soktum, melisa çayi yaptim hareket etti. Yeniden hayata dönmesi bizi çok sevindirdi” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile