Artvin'de İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

ARTVİN - Artvin'de su yönetimi, taşkınların önlenmesi, taşkın koruma tesisleri ile dere ve akarsu yataklarına yapılacak müdahalelerin önlenmesi amacıyla "1. İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu" toplantısı yapıldı.

Vali Kemal Cirit başkanlığında DSİ 26. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ile ilgili kurum yetkilileri katıldı.

Toplantıda, DSİ 26. Bölge Müdürü Dinçer Aydoğan, slayt sunumu eşliğinde kurumlarının yaptığı taşkın koruma tedbirleri konusunda bilgi verdi.

İl genelinde 44 aktif dere bulunduğunu belirten Dinçer, "2015 yılında küçük su işleri kapsamında taşkın kontrolü çalışmalarında 15 milyon 500 bin liralık yatırım yaptık. Taşkın kontrolü çalışmaları kapsamında il genelinde 106 istikşaf raporu hazırladı ve 97 taşkın kontrol tesisi inşa edildi. İnşa edilen tesisler ile 707 hektar tarım arazisi ve 100 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunmuştur" dedi.

Dinçer, Akım Gözlem İstasyonları (AGİ) ile nehirlerin debilerini takip edildiğini ifade ederek, münferit makineli çalışmalar ile taşkın öncesi önlemler alındığını kaydetti.

Yaklaşık üç saat süren toplantı, taşkın koruma konusunda alınması gereken tedbirlerin görüşülmesiyle sona erdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile