Artvin'de Kayma Ve Çatlamalarin Meydana Geldigi Viyadük Sürücüleri Tedirgin Ediyor

Artvin'de Kayma Ve Çatlamalarin Meydana Geldigi Viyadük Sürücüleri Tedirgin Ediyor

Artvin-Erzurum karayolu üzerinde Yusufeli Baraji kapsaminda yapilan Silenkar Viyadügünde kayma ve çatlamalar meydana geldi. Sürücüleri tedirgin eden kayma ve çatlaklar için inceleme baslatildi.

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde insa edilen Yusufeli Baraji ve HES projesi kapsaminda ilçenin yeni yerlesimine ulasim saglayacak yollar geçtigimiz yillarda hizmete açildi.

Artvin-Erzurum karayolunun 75. kilometresinde bulunan 530 metre uzunlugundaki Silenkar Viyadügü de baraj kapsaminda yapilarak bir süre önce hizmete açildi. Ayni zamanda Karadeniz’i Dogu Anadolu’ya baglayan güzergahlardan biri olan viyadük üzerinde bulunan seritler kaymadan kaynakli kivrimli hale gelirken, yer yer gözle görülür açilmalar da olustu. Baraj gölü sonrasi yasanan kaymadan kaynakli oldugu belirtilen çatlamalar için Karayollari Bölge Müdürlügü teknik ekipleri inceleme baslatti.

“Dagin viyadüge baski yaptigi söyleniyor”

Bölge halkindan Serhat Ince konuyla ilgili yaptigi açiklamada “Ishan köyünde bulunan ve 530 metre uzunluguna sahip Silenkar Viyadügü barajdan sonra yapilan bir viyadük. Yusufeli girisinde bulunan ve çökmelerin meydana geldigi tünelle ayni kaderi yasiyor. Burada da su dolduktan sonra köprünün üzerine dogru dagin baski yaptigi söyleniyor. Konudan yetkililerin bilgisi var. Fakat bizi yine de tedirgin ediyor. Çünkü halen daha kullanmaktayiz. Bu yol Dogu’yu Karadeniz’e baglayan yol. Bu bölge özelikle yazin oldukça yogun oluyor. Köprünün üzerinde olan seritte hafif bir kaymalar oldu buda viyadükte kaymalarin yasandigini gösteriyor" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile