Artvin'in Kadin Emekçileri 'Her Alanda Variz' Diyor

Artvin'in Kadin Emekçileri 'Her Alanda Variz' Diyor

Artvin’in Hopa ilçesinde 39 yasindaki kadin girisimci Havva Bozkan, kurdugu hali yikama isletmesinde kadinlar olarak "Her alanda variz" diyor.

Artvin’de kadin tir soförü, kadin oto kuaför, kadin dönerci, kadin tamirci derken son olarak hali yikama sektöründe de kadinlar seslerini duyurmaya basladi.

Erkek isi denilen birçok isi basaran kadinlar, kendi ayaklari üzerine durarak ailelerinin gelirine katki sagliyor. Hopa ilçesine bagli Sundura Mahallesi’nde 4 yildir hali yikama isletmeciligi yapan Havva Bozkan, kadinlarin temizlik isinde oldukça hassas olduklari için hali yikama isletmesi kurdugunu söyledi.

Isletmede çalisan kadinlar, yikadiklari halilari paketleyerek, evlere teslimatini yapiyor. Kadinlari karsilarinda gören müsteriler ise önce sasirip, daha sonra memnuniyetlerini dile getiriyor.

Kadinlar için temizligin oldukça önemli oldugunu ifade eden Bozkan, gün içerisinde gelen siparisleri alip yikama bölümünde detayli ve özenli bir sekilde yikadiklarini, kurutma asamasi, paketleme derken evlere teslimatlarini yaptiklarini söyledi.

Bozkan, "Bazi müsterilerimiz kadin olarak bizleri görünce ’Halilari sizler mi getirdiniz?’ seklinde olumlu tepkiler aliyoruz. Güler yüzle karsilanmak bizleri oldukça mutlu ediyor. Bize özgüven oluyor. Kadinlarin istedikleri zaman basaramayacaklari hiçbir sey olmadigina inaniyorum” dedi.

Ayni isletmede çalisan Sevinç Büyük (35) ise, ”2 yildir hali yikama sektöründe çalisiyorum. Ilk basladigim zamanlarda farkli tepkiler aldim. Zor denildi, kadin isi degil denildi. Biz kadinlarla gücümüzü birlestirdigimizde çok güzel isler basardik. Kadinlarin isteyip de basaramayacagi hiçbir sey yoktur. Bu vesileyle 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile