Artvin'in Kemalpasa Ilçesinde Üretilen Mandalinalar Lezzeti Ve Iriligi Ile Dikkat Çekiyor

Artvin'in Kemalpasa Ilçesinde Üretilen Mandalinalar Lezzeti Ve Iriligi Ile Dikkat Çekiyor

Artvin’in Kemalpasa ilçesinden yillar önce Gürcistan’in Batum eyaletinden getirilerek çay tarlalarina ekilen mandalina fidanlarinin verimleri görenleri saskina çeviriyor. Portakal büyüklügünde olan mandalinalarin 7 tanesi bir kiloyu buluyor. Ayni zamanda oldukça sulu ve lezzetli olan mandalinalar bölgenin vazgeçilmezi çay tarlalarinin yerini aliyor.

Geleneksel yöntemlerle toplanan mandalinalari bölge halki genellikle satmak için degil, kendi ihtiyaçlari yada ikramlik olarak üretiyor. Özellikle soguk kis aksamlarinda odun sabasinin yaninda, sicak sohbetlerin vazgeçilmezi olan mandalina, ince kabuklu çekirdeksiz yaklasik 155 gram agirliginda. Ilçede son dönemde ticari potansiyeli olan ürünler arasinda yerini almaya baslayan Kemalpasa mandalinasinin yayginlastirilarak ekonomiye kazandirilmasi planlaniyor.

Ilçede çiftçilik yapan Vasvi Kazanç (50), geçim kaynaklari çay ve mandalina oldugunu söyledi.

Kazanç konusmasinda "Atalarimiz yollar önce bu topraklara mandalina fidani dikmis bizde bunu sürdürüyoruz. Bölgede fabrikamiz olsa elimizde olan mandalinamizi yada portakalimizi verip Pazar arama derdinden kurtuluruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile