Artvin Olumsuz Hava Kosullariyla Mücadele Ediyor

Artvin Olumsuz Hava Kosullariyla Mücadele Ediyor

Artvin’in yüksek kesimleri karla, düsük rakimli bölgeleri ise siddetli yagmur ve firtinayla mücadele ediyor. Kar nedeniyle 120 köy yolu ulasima kapanirken, ekipler araliksiz çalismalarini sürdürüyor.

Kente dün sabah saatlerinde baslayan ve etkili olan yagislar sehrin farkli bölgelerinde olumsuz hava kosullarina neden oldu. Yüksek kesimlerde kar yagisi düsük rakimli bölgelerde ise yagmur, firtina etkili oldu.

Yetkililer acil durum olmadigi sürece evden çikilmamasi konusunda uyarida bulundu.

Il Özel Idaresinden yapilan açiklamada, ”Ilimizde etkisini gösteren yogun kar yagisi, yagmur ve firtina nedeniyle etkili olan dogal olaylar nedeniyle ulasimda aksakliklar yasanmaktadir. Artvin Il Özel Idaresi Yol ve Ulasim Müdürlügü merkez ve ilçe santiye ekiplerimiz olarak yasanan afetler neticesindeki aksakliklari gidermek için 125 karla mücadele araci (greyder, ekskavatör, kar küreme kamyonlari, acil müdahale pick-uplar) ve 150 personel ile mesaisini sürdürüyor. Vatandaslarin acil durum olmadigi müddetçe kötü ulasim kosullarinda evden çikmamalari yollarda meydana gelen heyelanlar nedeniyle yolda kalmamalari için hareket etmemelerini, buzlanmaya karsi zincir önlemlerinin alinmasi, sel ve su baskinlarina karsi tedbirli olmalari önemle rica olunur" denildi.

120 köy yolu ile ulasim saglanamazken, Il Özel Idaresi 125 is makinasi ve araç gereçle 150 personelle birlikte mücadelesini sürdürüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile