Artvin Valiliği önünden başlayan ve Halitpaşa Camisi kavşağında sona eren kortej yürüyüşünde, il merkezi ve ilçelerini temsilen 8 boğa belirli aralıklarla yürütüldü. Yöresel şarkılar eşliğinde boğaların etrafında horon oynayan vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu.
Artvin Valisi Kemal Cirit konuşmasında, Kafkasör'ün Artvin için çok büyük bir marka değeri olduğunu ifade ederek, "Artvin kendisini bugün Kafkasör ile tanıtıyor. Boğaları güreştirerek barıştıracağız ve Kafkasör'ü önümüzdeki yıllarda çok daha üst noktalara getireceğiz. Önümüzdeki süreç içinde 'altın boğa' festivalini de sizlerle birlikte yapacağız" dedi.
Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise festival tarihinde ilk kez kentin caddelerinde boğaların yürütüldüğünü belirterek, "Bugün Artvin'de adeta doğa kongresi yapıyoruz. Çiçeği, böceği ve doğasıyla bugün burada kongre var. Avrupa'nın Davos'u varsa, Kafkaslar'ın da Kafkasör'ü var. Biliyorsunuz İspanya'da yine böyle boğalar yine böyle insanlar oluyor ama görüntü çok kötü. İnsanları yaralayan, peşinden koşan boğalar, sonra da insanların öldürdüğü boğalar... Biz dedik ki; o işin güzeli de var. İşte boğalarımız, işte dağımız ve işte Artvinimiz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Macahal Çok Sesli Yaşlılar Korosu ve Borçka Halk Eğitim Merkezi Nani Guru Korosu yöresel türküleri seslendirdi.
Kortej yürüyüşünün ardından boğalar tulum, davul ve zurna eşliğinde kamyonlara bindirilerek hafta sonu yapılacak güreşler için Kafkasör Yaylası'na götürüldü.
Bu arada, yürüyüş sırasında zaman zaman sahipleri boğalarını kontrol etmekte zorlanırken, bazı kişilerin boğaların kontrollerini sağlamak için boyunlarındaki ipleri cadde üzerindeki direklere bağladığı görüldü.
Artvin Sokakları İspanya'yı Aratmadı
34. Kafkasör Kültür Turizm Sanat Festivali, İspanya'daki boğa güreşleri örnek alınarak, boğaların da katılımıyla tulum, davul ve zurna eşliğinde yapılan kortej yürüyüşüyle başladı.