Eğitim Uzmanı Buğra Şengün tarafından verilen eğitimde veri tabanlarını kullanarak bilgiye hızlı ve kolay ulaşmanın yolları anlatıldı. ScienceDirect veri tabanının bilim, teknoloji ve tıp alanlarında 33.000’den fazla elektronik kitap ve 2500’den fazla elektronik dergi başlığı içeren Elsevier’in hakemli tam metinli veri tabanı olduğunu ifade eden Şengün, “Scopus bibliyometrik araçlarla birlikte araştırmayı izlemeye, analiz etmeye ve görselleştirmeye yarayan ve hakemli yayınlardan oluşan en büyük makale özü ve atıf veri tabanıdır. Mendeley akademik makalelerinizi yazarken referanslarınızı düzenlemek için kullanabileceğiniz ve bilgisayarınızdaki sanal kütüphanenizi kurup kolayca dokümanlarınıza ulaşabileceğiniz tamamen ücretsiz bir platformdur.” dedi.
Uzman Şengün, Elsevier Scopus ve ScienceDirect Veri tabanları eğitimi ile kaliteli ve hakemli bilimsel bilgiye nasıl en hızlı ve en etkin yoldan erişileceğini, akademik araştırmalara nasıl hız kazandırılabileceğini, araştırma hayatını kolaylaştırmanın yollarını ve akademisyenleri zaman kaybından kurtaracak birçok özellik hakkında detaylı bilgiler verdi. Katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasının ardından eğitim tamamlandı. Eğitim sonunda Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Canan Korkmaz tarafından Eğitim Uzmanı Buğra Şengün’e teşekkür belgesi takdim edildi.
ARÜ'lülere Veri Tabanları Kullanımı Hakkında Altın Öneriler
Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Elsevier Scopus, ScienceDirecet ve Mendeley akademik veri tabanları kullanımı hakkında eğitim verildi. Eğitim, 11 Aralık 2015 Cuma günü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Saat 14.00’dan itibaren başlayan eğitime Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Canan Korkmaz, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Havva Vanlı, ARÜ’lü akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.