Arwen Firtinasinda Can Kaybi 3'E Yükseldi

Kuzey Irlanda, Iskoçya ve Ingiltere’de etkili olan Arwen firtinasinda hayatini kaybedenlerin sayisi 3’e yükseldi.

Gece saatlerinden bu yana Kuzey Irlanda, Iskoçya ve Ingiltere’nin kuzey kesimlerinde etkili olan Arwen firtinasi, Birlesik Krallik genelinde agaçlarin devrilmesine yol açti. Hizi saatte 100 kilometreye ulasan siddetli rüzgar nedeniyle toplam 3 kisi hayatini kaybetti. Kuzey Irlanda’nin Antrim bölgesinde firtina nedeniyle bir agacin devrilmesi sonucu aracin içerisinde bulunan 1 kisi hayatini kaybetmisti. Polis, firtina nedeniyle Iskoyça’nin Aberdeenshire bölgesindeki bir yolda aracinin üzerine agaç düsen sürücünün yasamini yitirdigini açikladi.

Üçüncü can kaybi ise Ingiltere’nin kuzeybatisindaki Cumbria’da yasandi. Yerel yetkililer, Cumbria’nin Ambleside kasabasinda yine agaç devrilmesi sonucu 1 kisinin hayatini kaybettigini bildirdi. Cumbria polisi ve acil servisler agaçlarin tehlikeli oldugunu belirterek halktan bölgeden uzak durmalarini ve seyahat etmemelerini istedi.

Meteoroloji Ofisi, Birlesik Krallik geneli için rüzgar, kar ve buz uyarisi verdi. Siddetli rüzgarin hafta sonu boyunca etkisini sürdürmesi bekleniyor.

100 binden fazla ev elektriksiz kaldi

Siddetli firtina nedeniyle Ingiltere, Iskoçya ve Kuzey Irlanda’da 100 binden fazla ev ve is yeri firtina nedeniyle elektriksiz kaldi. Elektrik dagitim sirketleri, Birlesik Krallik genelinde "firtinanin elektrik sebekesine zarar vermeye devam ettigi" konusunda uyarida bulundu.

Yolcular 17 saat trende mahsur kaldi

Arwen firtinasi ülke genelinde kara yolu ulasimini etkilerken, ayni zamanda demiryolu ulasiminda da aksamalara neden oldu. Iskoçya’nin Aberdeenshire bölgesinde seyir halindeki bir trenin firtina nedeniyle durmak zorunda kaldigi, yolcularin 17 saat trende mahsur kaldigi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile