Aşağı Yavucuk Göleti Su Tutmaya Başladı

Samsun‘un Havza ilçesinde 2010 yılında inşası tamamlanan ve zemininde su tutma problemi olan Aşağı Yavucuk köyündeki sulama göletinin arızasının giderilerek su tutmaya başladığı bildirildi.

Havza Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Aşağı Yavucuk köyündeki göleti gezerek denetlemelerde bulundu. Kaymakam Rüstemoğlu, göletin su tutma arızasının giderilmesi amacıyla İl Özel İdaresi‘nce hazırlanan proje kapsamında temel sondaj çalışmalarının 2009 yılı sonunda tamamlandığını, hazırlanan rapor doğrultusunda KÖYDES projeleri kapsamında Havza İlçesi ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği tarafından 2010 yılı yatırımları içersinde yapılan 20 günlük bir çalışma ile göletin zemininde bulunan su tutma probleminin ortadan kaldırıldığını ve gölet için 35 bin Lira harcandığın açıkladı. Rüstemoğlu, "Aşağı Yavucuk köylümüz için hayati önemi bulunan sulama göletindeki arıza giderilerek bu bölgede sulu tarıma geçilmesi adına önemli bir adım atmış olduk. Bu göletten yaklaşık 5 bin dönümlük bir arazi yararlanacak. Bu da buradaki çiftçilerimizin daha iyi imkanlarda çiftçilik yapması için önemli bir gelişme" dedi.

Aşağı Yavucuk köyündeki göleti gezerek incelmelerde bulunan Havza Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, daha sonra köy muhtarı Ahmet Kara‘dan köyün sorunları hakkında bilgiler aldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile